sreda, 7. mart 2018.  22:03h
Pročitano 1817 puta

Udruženju "Panonke" plaketa "Čuvar tradicije"

Plaketa “Čuvar tradicije” danas je u Vladi Srbije uručena Jasni Vujičić, članici Udruženja žena “Panonke” iz Pančeva za doprinos očuvanju kulturnog nasleđa Srbije.

Članice Udruženja Panonke u Vladi Srbije nakon što im je uručena plaketa Čuvar tradicije Članice Udruženja Panonke u Vladi Srbije nakon što im je uručena plaketa Čuvar tradicije Jasna Vujičić privatna arhiva

Ove plakete dobilo je nekoliko Udruženja iz naše zemlje povodom predstavljanja rezultata inicijative "Uposlimo 1000 žena u ruralnim područjima", a uručila ih je Zorana Mihajlović, predsednica Koordinacionog tela Vlade Srbije za rodnu ravnopravnost.

U akciji „Uposlimo 1000 žena u ruralnom području“ koju su sproveli Koordinaciono telo Vlade Srbije, NALED i Etno mreža, za manje od godinu dana radno angažovano je više od 300 žena iz svih krajeva Srbije koje su počele da kroz rad ostvaruju prihod.

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije, Zorana Mihajlović je, zahvaljujući svima koji su podržali projekat ili u njemu učestvovali, istakla da je ponosna na rezultate koji su ostvareni za samo osam meseci podsećajući da je položaj žena, ne samo na selima, i dalje težak.

Ona je najavila i da je naredni korak saradnja sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i svim drugim zainteresovanim stranama.

Sa motivima pirotskog ćilima, azbuke u zlatovezu, vezenim srpskim peškirima i tkanim prostirkama upoznali su se brojni međunarodni zvaničnici. Projekat su, pored državnih institucija, podržale i brojne kompanije koje rukotvorine poklanjaju poslovnim partnerima, kazala je Mihajlović.

 

0 dobitnice plakete cuvar tradicije medju njima i jasna vujicic iz panceva

 

Na nivou Ujedinjenih nacija 8. mart biće posvećen položaju žena na selu.

Potpredsednica Vlade je po završetku konferencije za novinare na kojoj su predstavljeni rezultati akcije uručila priznanja kompanijama koje su podržale akciju angažujući žene na izradi rukotvorina, državnim institucijama koje su uposlile više od 10 žena kroz podršku inicijativi, kao i predstavnicima lokalnih zanatskih udruženja koja doprinose očuvanju kulturnog nasleđa Srbije.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00