petak, 2. mart 2018.  07:14h
Pročitano 1575 puta

SKPD Đetvan uživo na državnoj televiziji u Slovačkoj (VIDEO)

Slovačko kulturno-prosvetno društvo „Đetvan“ iz Vojlovice otputovalo je noćas u Slovačku gde ih već sutra očekuje nastup na slovačkoj državnoj televiziji.

Detalj s nastupa SKPD Đetvan na slovačkoj televiziji u kvalifikacijama Detalj s nastupa SKPD Đetvan na slovačkoj televiziji u kvalifikacijama http://www.rtvs.sk/

U pitanju je učešće u polufinalnoj emisiji „Zem spieva“ („Zemlja peva“) u kojoj se predstavljaju i afirmišu slovački folklor, muzika, horovi i tradicija.

Serijal ovih emisija prvi put je emitovan prošle godine, a od ove godine osim folklornih društava iz Slovačke, omogućeno je učešće i slovačkim folklornim društvima iz dijaspore.

U kvalifikacijama iz Srbije su učestvovali predstavnici iz Kovačice, Bačkog Petrovca, Aradca i Vojlovice i stručni žiri za učešće u polufinalu izabrao je SKPD Đetvan.

Emisija će se emitovati uživo na prvom programu državne televizije, 3. marta od 20:30 časova, a Vojlovčani će nastupiti sa svadbarskim običajima, a predstaviće se i pevačke grupe, muški i ženski hor i pokušati da izbore svoje mesto među deset finalista.

U polufinalnoj i finalnoj emisiji najbolji izvođači biraće se glasovima publike, a svoje SMS poruke mogu da šalju samo stanovnici Slovačke.

U Srbiji možemo da gledamo emisiju uživo na sajtu slovačke državne televizije.

U međuvremenu pogledajte nastup SKPD Đetvan u kvalifikacionim emisijama "Zem spieva":

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/D.Valek
Ocenite ovaj članak:
(13 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00