sreda, 7. februar 2018.  13:31h
Pročitano 2159 puta

Raspisan konkurs za vezene jastuke i maramice

Udruženje građana “Vešte ruke” iz Pančeva raspisalo je dva konkursa na republičkom nivou — takmičenje u izradi ručno vezenog jastučeta i takmičenje u izradi ručno vezene maramice.

Vezeni ukrasni jastuci članova Udruženja "Vešte ruke" iz Pančeva Vezeni ukrasni jastuci članova Udruženja "Vešte ruke" iz Pančeva Pančevo.MOJKraj.rs

Na konkurs za ručno vezeno jastuče mogu da se prijave svi zainteresovani iznad 18 godina, a na konkurs za izradu ručno vezene maramice mogu da se prijave učenici osnovnih i srednjih škola, u tri kategorije. 

Cilj oba konkursa je da se promoviše i očuva ova vrsta ručnog rada i promovišu etno motivi kraja u kojem učesnici žive.

Svi posetioci manifestacije će biti u prilici da pogledaju sve pristigle radove u okviru izložbe koja će biti organizovana u dvorištu Osnovne škole “Mika Antić” u Pančevu u okviru manifestacije “Prolećni dani” koja će se ove godine održati 13. maja, saopštili su organizatori.

Rok za slanje radova je 4. maj

Više informacija o uslovima takmičenja možete da pročitate na sajtu Udruženja “Vešte ruke”.

Stručni žiri će proglasiti tri najbolja rada u svakoj kategoriji, a svečana dodela nagrada biće održana na sam dan manifestacije.

U okviru “Prolećnih dana” 13. maja u Pančevu svi učesnici, pojedinci i udruženja koja se bave očuvanjem narodne kulture i tradicije kraja iz kojeg dolaze, predstaviće svoje ručne radove svim posetiocima manifestacije.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00