utorak, 6. februar 2018.  17:11h
Pročitano 948 puta

U Kovinu otvoren “Ruski kutak”

U Biblioteci „Vuk Karadžić“ u Kovinu danas je bilo upriličeno otvaranje „Ruskog kutka“, projekta realizovanog u saradnji ove ustanove sa Ruskom humanitarnom misijom (RHM).

Za ovu priliku, poseban program izveli su učenici OŠ „Bora Radić“ iz Bavaništa, koji izučavaju ruski jezik u okviru redovne nastave Za ovu priliku, poseban program izveli su učenici OŠ „Bora Radić“ iz Bavaništa, koji izučavaju ruski jezik u okviru redovne nastave Dejan Valek

Svečanost je počela potpisivanjem Memoranduma o saradnji između Ruske humanitarne misije i Opštine Kovin u svečanoj sali SO Kovin. Potpise na  Memorandum stavili su, u ime Ruske humanitarne misije, rukovodilac regionalnog predstavništva na Balkanu Branimir Nešić i u ime Opštine Kovin, predsednica Sanja Petrović.  

 

protokol o saradnji kovin i rusi

 

Ceremonija svečanog otvaranja „Ruskog kutka“ održana je nakon toga u Biblioteci „Vuk Karadžić“. Donirano je 820 knjiga na ruskom jeziku.

Među zvanicama, pored delegacija RHM i Opštine Kovin, bili su i predstavnici ambasade Ruske federacije u Srbiji, Ruskog doma u Beogradu, Medija centra „Ruski Ekspres“ u Beogradu, Prvog kanala Ruske televizije iz Moskve. 

Za ovu priliku, poseban program izveli su učenici OŠ „Bora Radić“ iz Bavaništa, koji izučavaju ruski jezik u okviru redovne nastave. Na teritoriji Opštine Kovin jedino se još u školi u Bavaništu u okviru redovne nastave stranog jezika uči ruski jezik.

 

Ruski kutak u kovinskoj biblioteci

 

Specifičnost projekta u Kovinu je ta, da će „Ruski kutak“ pri Biblioteci „Vuk Karadžić“ imati jedan od najvećih fondova dečje knjige na ruskom jeziku u Republici Srbiji i na Balkanu.

Osim toga, knjižni fond biblioteke je obogaćen i delima klasične i savremene ruske literature, koji će biti na raspolaganju svim građanima Kovina i Južnobanatskog okruga.

Posle otvaranja „ruskih kutaka“ u Beogradu, Nišu, Zrenjaninu, Kruševcu, Beloj Crkvi, Medveđi i Kovin se svrstao u red lokalnih samouprava obuhvaćenih velikim projektom Ruske humanitarne misije „Ruski kutak“, usmerenom na uvećavanje i oplemenjivanje knjižnog fonda na ruskom jeziku u Republici Srbiji.

 

27836477 10215342686671326 1229354323 o

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00