nedelja, 4. februar 2018.  19:44h
Pročitano 1987 puta

Tri mlade Pančevke nagrađene na festivalu Zlatna kaciga

U Kruševcu su juče proglašeni pobednici konkursa 26. Međunarodnog festivala humora i satire “Zlatna kaciga”, a među dobitnicima su i tri mlade Pančevke: Nikolina Jovanović, Minja Kovač i Teodora Radonjin.

Teodori Radonjin iz Dolova 1. aprila prošle godine je uručena nagrada na festivalu humora i satire “Zlatna kaciga” u Kruševcu Teodori Radonjin iz Dolova 1. aprila prošle godine je uručena nagrada na festivalu humora i satire “Zlatna kaciga” u Kruševcu N.R.

Tema ovogodišnjeg festivala i u pisanoj i u likovnoj formi za odrasle bila je “pregovori”, dok su mladi do 18 godina u likovnoj i pisanoj formi za temu imali "školu".

Prvo mesto na konkursu karikature i stripa za mlade do 18 godina osvojila je Nikolina Jovanović (16) iz Pančeva, učenica gimnazije „Uroš Predić”. U ovoj kategoriji specijalnu nagradu žiri je dodelio i Minji Kovač (11) iz Pančeva. Obe su polaznice škole karikature karikaturiste iz Pančeva Nikole Dragaša.

U pisanoj formi treću nagradu osvojila je Teodora Radonjin iz Dolova, učenica OŠ Aksentije Maksimović. Ona je i prošle godine na ovom festival osvojila treću nagradu u pisanoj formi.

Priznanja će biti uručena na Međunarodni dan šale, 1. april.

Na konkurs je, inače, po rečima direktorke Kulturnog centra Violete Kaplarević pristigao izuzetno veliki broj i to vrlo kvalitetnih radova iz zemlje i inostranstva. Javilo se čak 227 autora, iz 32 zemlje. Oni su poslali 366 karikatura, 45 priča, 37 pesama i 963 aforizma. 

Mnogo više o domašajima humorista i satiričara čuće se na završnoj večeri festivala, 1. aprila – na Svetski dan šale.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00