ponedeljak, 29. januar 2018.  21:10h
Pročitano 2160 puta

Solistički koncerti Irine Pejoske u Džakarti

Irina Pejoska, petnaestogodišnja beogradska harfistkinja, održala je dva solistička koncerta u Džakarti (Indonezija), od kojih jedan u koncertnoj dvorani glavnog grada Indonezije, a drugi u izrazito luksuznom resortu The Sundanese Cultural Village Paseban koji je, ovom instrumentu i muzici u čast, nazvan “Harfa u planini”.

Irina Pejoska, petnaestogodišnja harfistkinja Irina Pejoska, petnaestogodišnja harfistkinja Ilija Pejoski

Već dugo sanja o tome da nastupa samostalno, a ova želja joj se ostvarila do sada već tri puta u roku od desetak dana. Repertoar kojim se predstavila u glavnom gradu Indonezije premijerno je izvela 18. januara u Svečanoj sali Matice iseljenika i Srba u regionu u Beogradu, a sutradan su je slušali naši sugrađani u Galeriji „Milorada Bate Mihailovića”.

Mlada harfistkinja najviše voli da svira dela Debisija, a pored njegovih publika je imala priliku da sluša i kompozicije Duranda, Pesketija, Zabela...

Irina Pejoska je učenica Srednje muzičke škole “Stanković” u Beogradu. Prvo je svirala violinu, a harfu je zavolela od malena zahvaljujući svojoj mami profesorki Ivani Pejoskoj koja je magistar harfe, vrhunska muzičarka i pedagog. Mlada umetnica je iskustvo i znanje sticala i pohađajući master kurseve kod eminentnih harfista kao što su Irina Cink (Švajcarska), Olga Ševelevič (Rusija), Emanuela Del Sponti (Italija) i Ijan Džons (Velika Britanija).

Autor:  M.Manić
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00