petak, 31. jul 2015.  08:43h
Pročitano 971 puta

Raspisan konkurs za dvominutne treš filmove

Dom omladine iz Pančeva raspisao je konkurs za dvominutne treš filmove koji će biti prikazani na završnoj večeri FreeDomArt festivala, 30. avgusta.

U toku je je konkurs za dvominutne treš filmove U toku je je konkurs za dvominutne treš filmove Dom omladine

U okviru filmskog segmenta FreeDom Art Festivala, pored programa predstavljanja srpskog garažnog filma, biće održan „IN_TREШ 8 - FreeDom Art Edition“ - takmičarski festival amaterskog omladinskog treš filma u trajanju do dva minuta.

In_Treш radionice

U okviru filmskog programa, FreeDom art Festival organizuje i In_Treш radionice, koju vode pripadnici pokreta garažnog filma, Saša Radojević i Jelena Marković. 
Radionice će biti održane od 24. do 26. avgusta, u Domu omladine Pančevo.
Zainteresovani bi trebalo da pošalju ime, kontakt telefon i ličnu definiciju pojma “treš” na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. do petka 21. avgusta. 
Filmovi nastali u okviru radionice imaće premijeru u okviru FreeDom Art Festivala, na završnoj večeri In_Treш-a, u nedelju, 30. avgusta od 21 sat, u Letnjoj bašti Doma omladine Pančevo. 

 

Ljubomir Radovanović, urednik filmskog programa Doma omladine kaže da treš film, po svojoj prirodi otklona od očekivanog, podrazumeva ideju slobode. 

Svojom voljom, on je oslobođen balasta istorije filma, filmskog jezika, produkcionih uslova, opšteprihvaćenih stavova ili bilo kojih drugih pravila i ograničenja. Zbog toga je IN_TREШ 8 - FreeDom Art Edition važan segment FreeDom Art Festivala, kaže Radovanović.

 

Konkurs za prijem takmičarskih radova je u toku, a svi zainteresovani mogu svoje filmove slati na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..  

Izabrani  filmovi će biti  prikazani  na završnoj večeri festivala, 30. avgusta.

Jedini uslovi konkursa su da naslov filma počinje ili se završava na slovo „Š“, da traje do dva minuta i da je “treš”, po shvatanju autora filma. Žiri festivala dodeljuje tri glavne, novčane, i veći broj počasnih nagrada.

 

 

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00