nedelja, 3. decembar 2017.  22:27h
Pročitano 675 puta

Laureati takmičenja za solo pevanje „Mita Topalović”

Laureati osmog međunarodnog takmičenja mladih talenata „Mita Topalović” za solo pevače, u kategoriji učenika osnovnih muzičkih škola su Kristina Afić iz Sombora (MŠ „Petar Konjović”, iz klase prof. Jelene Janjić) i Ognjen Inđić iz Vršca (MŠ „Josif Marinković”, klasa prof. Biserke Veličković.

Učesnici takmičenja "Mita Topalović" u Pančevu Učesnici takmičenja "Mita Topalović" u Pančevu I.Josić

Među srednjoškolcima najbolji su bili Marija Žirović i Dimitrije Cincar Kostić iz Zemuna (MŠ „Kosta Manojlović”, klasa prof. Nenada Nenića).

Takmičenje je održano danas u MŠ „Jovan Bandur” u Pančevu, a nadmetalo se osamdeset i šest učenika iz Požarevca, Sombora, Novog Sada, Negotina, Prokuplja, Zrenjanina, Vršca, Beograda i drugih gradova, iz sedamnaest osnovnih i srednjih muzičkih škola širom Srbije, kao i gosti iz Makedonije, Crne Gore i Rumunije.

Takmičare je ocenjivao žiri – srednjoškolce profesori solo pevanja na muzičkim fakultetima mr Aneta Ilić (Beograd), mr Vojislav Spasić (Kragujevac) i mr Saša Arsenkov (Niš), a učenike osnovne škole profesori solo pevanja zaposleni u različitim muzičkim školama: Marta Blagojević (Požarevac), Nenad Nenić (Zemun), Ana Aleksić Šajrer (Zrenjanin) i Tatjana Stojiljković (Pančevo).

Autor:  M.Manić
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00