ponedeljak, 6. novembar 2017.  23:32h
Pročitano 1257 puta

Prva nagrada 47. Salona umetnosti Pančeva Snežani Jovčić Olđa

„U dodiru sa prirodom” tema je 47. Salona umetnosti Pančeva, koji je otvoren u ponedeljak, 6. novembra, u Galeriji savremene umetnosti.

Prvu nagradu Salona dobila je Snežana Jovčić Olđa, koja se predstavila mozaikom „Panj” Prvu nagradu Salona dobila je Snežana Jovčić Olđa, koja se predstavila mozaikom „Panj” M.M.

Ove godine Salon je posvećen preminulom umetniku Palu Dečovu. Izložba njegovih slika otvorena je isto veče u svečanoj sali Narodnog muzeja.

Prvu nagradu Salona dobila je Snežana Jovčić Olđa, koja se predstavila mozaikom „Panj”. Diplomirala je slikarstvo na Fakultetu likovne umetnosti, na kome je i magistrirala na predmetu Zidno slikarstvo – mozaik, a potom i doktorirala.

Larisi Ackov Palić pripala je druga nagrada za keramički triptih „Oko cveta”. Svojim radom autorka je želela da iskaže da čitava priroda ima dušu.

„Put ka Tršiću” naziv je karikature koja je Nikoli Dragašu donela treću nagradu. Dragaš kaže da je ovom ilustracijom želeo da da svoj omaž delu i radu Vuka Karadžića.

Žiri koji su činili Dušan Đokić, Ivana Markez Filipović i Vlastimir Nikolić odlučivao je o najboljim radovima, a njihov odabir od trideset dela biće izložen do 17. novembra u Galeriji savremene umetnosti.

Autor:  M.Manić
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00