ponedeljak, 6. novembar 2017.  10:01h
Pročitano 1213 puta

Završen 20. jubilarni „Pančevački džez festival”

Jubilarni 20. „Pančevački džez festival” održan je u Kulturnom centru Pančeva od 2. do 5. novembra.

Za četiri dana u našem gradu je nastupilo mnogo vrhunskih džez izvođača iz raznih krajeva sveta, među kojima su Džo Lovano, Tim Bern, Avišaj Koen, Čajna Mozis, Danijel Erdman, Ambroz Akinmusire, Fish in Oil...

Festival je otvoren koncertom američkog sastava „Tim Berne’s Snakeoil”. Nedavno su završili turneju u Americi, a Tim Bern priznaje da nije znao kako će ih publika ovde prihvatiti, da li će se publici svideti ili ne i da je ovde koncert bio dinamičan i drugačiji nego oni u SAD-u. Bern kaže da voli izazove i da još veruje u ono što radi. Na svakom koncertu sviraju novu muziku, a publika ih je odlično prihvatila.

Muzički projekat „Artistry In Broken Rhythm” Vladimira Nikolova i Srđana Ivanovića premijerno je izveden drugog dana festivala. Oko projekta se okupilo 11 muzičara iz pet država Evrope, od kojih se većina nije poznavala do festivala, a aranžmani su pripremani godinu dana. Nakon festivala oni su snimili i album, a Srđan Ivanović kaže da postoji želja da grupa i u buduće nastupa zajedno.

U okviru festivala u foajeu Kulturnog centra izložene su i fotografije Želimira Gvojića (El Gvojos) „Objektivno subjektivno-džezerski”, koje predstavljaju retrospektivu 20 godina festivala.

Autor:  M.Manić
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00