nedelja, 5. novembar 2017.  11:52h
Pročitano 1001 puta

Program obeležavanja Dana grada Pančeva

Ove godine Dan grada Pančeva, Mitrovdan, 8. novembar, biće obeležen višednevnim programom od 2. do 12. novembra.

Ove godine Dan grada Pančeva, Mitrovdan, 8. novembar, biće obeležen višednevnim programom od 2. do 12. novembra Ove godine Dan grada Pančeva, Mitrovdan, 8. novembar, biće obeležen višednevnim programom od 2. do 12. novembra Grad Pančevo

Obeležavanje Dana grada počelo je dvadesetim Džez festivalom, nastavljeno je festivalom “Pančevački dani duhovne muzike” koji se završavaju danas.  

Za ponedeljak, 6. novembar najavljena je promocija zbornika “Prilozi istoriji grada Pančeva” u Narodnom muzeju. 

Najuspešniji učenici Pančeva nagrade će dobiti 7. novembra. U holu gradske uprave biće otvorena izložba “Natpisi na etnografskim predmetima”, a u Istorijskom arhivu izložba “Bijenale crteža”.

Polaganje venaca na Spomenik borcima iz Prvog svetskog rata najavljeno je za 8. novembar. Zatim će u podne 8. novembra biti održana svečana sednica Skupštine grada Pančeva u Kulturnom centru, na kojoj će biti dodeljene Novembarske nagrade ovogodišnjim laureatima. 

Uz prigodan program. Kasnije istog dana u Dvorani Apolo biće izvedena pozorišna predstava “Ne oklevaj! Improvizuj!”. U holu gradsku uprave biće održana i etnološko-likovna radionica. Praznično veče obeležiće “Gala koncert” beogradskog Narodnog pozorišta u dvorani Kulturnog centra.

“Uniforme i oružje JNA” naziv je izložbe koja će 9. novembra biti otvorena u Narodnom muzeju. U Klubu Doma omladine biće održana etnomuzikološka radionica.

Za 10. novembar najavljeno je otvaranje izložbe dečjih radova u galeriji Doma omladine. U subotu, 11. novembra u okviru “Etno glasa” koncert u Domu vojske će održati folklorni ansambli. 

Poslednjeg dana, 12. novembra, planiran je “Etno glas” koncert pevačkih grupa u dvorani Apolo.

 

0 program povodo Danagrada

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00