ponedeljak, 23. oktobar 2017.  19:35h
Pročitano 1693 puta

Jesenji koncert KUD-a “Banatskog veza” u Dolovu (FOTO)

U velikoj sali Doma kulture „25. maj" Dolovo, povodom dve godine od osnivanja KUD-a „Banatski vez" Dolovo, u subotu, 21. oktobra, uspešno je održan Jesenji koncert.

KUD Banatski vez iz Dolova obeležio je koncertom dve godine postojanja i rada KUD Banatski vez iz Dolova obeležio je koncertom dve godine postojanja i rada Dom kulture Dolovo

Dolovci su bili domaćini gostima iz raznih delova Srbije, ali ovog puta su ugostili KUD „Golija" iz Novog Pazara i KUD „Moravica" iz Ivanjice. 

Takođe, na koncertu je nastupio Crkveni mešoviti hor „Sveti Aleksandar Nevski" Dolovo, čiji je nastup propraćen velikim ovacijama publike, koja je napunila salu Doma kulture "25. maj" Dolovo.

Manifestaciju je otvorila predsednica KUD-a „Banatski vez", Dragana Pendić, pozdravivši sve prisutne i poželevši dobrodošlicu gostima sa kojima KUD ima dugu i uspešnu saradnju, kao i sve prisutne na koncertu. 

 

0 flklor dolovo

 

Poseban gost koncerta, bio je dugogodišnji član folklornog ansambla iz Dolova, a sadašnji koreograf KUD-a „Kolo" iz Austrije, Jovica Nebrigić.

Predsednica Komisije za protokol i informisanje Mesne zajednice „Mita Vukosavljev" Dolovo, Suzana Jovanović, izjavila je da je ovo bio još jedan uspešan koncert, i da su meštani i folkloraši Dolova pokazali koliko važnosti pridaju očuvanju i negovanju kulture i tradicije.

Publika je uživala u Jesenjem koncertu, a odzivom pokazala da je folklor i dalje jedan od bitnih događaja u Dolovu.

KUD-ovi su svoje druženje nastavili u sali „Cepelin" Dolovo.

 

0 dolovo folklor 2017

Autor:  Komisija za protokol i informisanje Mesne zajednice „Mita Vukosavljev" Dolovo
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00