sreda, 11. oktobar 2017.  23:27h
Pročitano 985 puta

“Jedinstvo” iz Pančeva na Oplenačkoj berbi

RKUD "Jedinstvo" iz Pančeva u subotu, 7. oktobra na poziv KUD-a "Oplenac" iz Topole gostovalo je na 54. Oplenačkoj berbi i Saboru izvornog narodnog stvaralaštva. 

Na Vinskom trgu prvi ansambl RKUD “Jedinstva” se predstavio igrama iz okoline Radujevca kao i Šopskim igrama Na Vinskom trgu prvi ansambl RKUD “Jedinstva” se predstavio igrama iz okoline Radujevca kao i Šopskim igrama RKUD Jedinstvo

Mnogobrojnoj publici nastupom na Vinskom trgu prvi ansambl se predstavio igrama iz okoline Radujevca kao i Šopskim igrama. 

Ovogodišnja berba trajala je od 6. do 8. oktobra, gde su se osim RKUD ,,Jedinstva" iz Pančeva predstavila i društva iz Nove Pazove, Paraćina, Negotina, Kraljeva i drugih mesta u Srbiji.  

Ovo je prvi put da Jedinstvo gostuje na Oplenačkoj berbi i nose samo pozitivne utiske u pogledu gostoprimstva, organizacije, druženja. 

Društvo je u Topolu povelo i decu iz asambla nižih i viših razreda kojima je ovo bila  svojevrsna jednodnevna eskurzija gde su posetili kuću kralja Petra, crkvu svetog Đorđa kao i Karađorđev konak.

Društvo ubrzano radi, i u narednom periodu očekuju ih brojni nastupi i gostovanja.

Autor:  J.P.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00