utorak, 26. septembar 2017.  15:16h
Pročitano 968 puta

Srednjoškolcima predstavljena akcija "Kultura na poklon"

Predstavnici Grada Pančeva, Nemanja Rotar, član Gradskog veća za kulturu i omladinu, Miroslav Birclin, direktor Narodnog muzeja i Mirjana Savkov, koordinatorka Kancelarije za mlade, obišli su danas tri srednje škole u našem gradu kako bi učenicima koji pune 18 godina predstavili akciju „Kultura na poklon“.

U Mašinskoj školi u Pančevu akcija "Kultura na poklon" predstavljena je učeničkom parlamentu U Mašinskoj školi u Pančevu akcija "Kultura na poklon" predstavljena je učeničkom parlamentu Pančevo.MOJKraj.rs

Oni su prvo obišli Mašinsku školu Pančevo u kojoj su razgovarali sa đačkim parlamentom ove škole, a naravno, najbrojniji su bili đaci trećeg i četvrtog razreda koji postaju punoletni.

Vaučer se preuzima u Gradskoj upravi Pančevo, u Kancelariji za mlade (kancelarija broj 204, na drugom spratu).
Više informacija o načinima korišćenja vaučera zainteresovani mogu da pročitaju na zvaničnoj fejsbuk stranici Kultura na poklon.

Nemanja Rotar, član Gradskog veća za kulturu i omladinu kaže da je došao pred đake da ih lično pozove u pozorište, na koncerte umetničke muzike, na književne večeri i u Gradsku biblioteku.

Želim da podelim sa njima strast i ljubav prema kulturi koje i sam gajim, da ih ubedim da je to veoma važno, da bi to trebalo da prihvate i baštine i da sutra svoju decu uče tome. To je ideja projekta Kultura na poklon, da se deci pokažu prave vrednosti koje će trajati. Teatar postoji hiljadu godina, hiljadama godina se igraju pozorišne predstave. U današnjem vremenu kada smo bombardovani hiljadama raznih radio i televizijskih stanica, sa sijaset raznih programa, čak i opskurne sadržine, upravo je momenat da se dođe među decu, pre časa kako bi im se predstavila prava kultura i nešto što opstaje i što je bitno da usvoje, kazao je Rotar.

Prema podacima Gradske uprave ove godine bi oko 1.500 sugrađana trebalo da napuni 18 godina, a vaučer „Kultura na poklon“ preuzelo je nešto više od 100 punoletnih Pančevki i Pančevaca.

 

0 miroslav birclin predstavlja rad muzeja

 

Miroslav Birclin, direktor Narodnog muzeja iskoristio je ove posete srednjim školama kako bi učenike pozvao da dođu i u ovu ustanovu kulture u Pančevo.

Ceo septembar je u znaku programa za mlađu publiku. Imamo izložbu o odrastanju u patrijarhalnoj porodici u 19. i 20. veku, imamo Muzej igračaka Muzeja Vojvodine, izloženi su dečji radovi nastali tokom letnjih radionica u Muzeju. Pripremamo izložbu našeg kustosa istoričara Srđana Božovića „Uniforme JNA od 1945 do 1991“. Ona će biti zanimljiva za širu publiku, ali posebno verujem da će mladićima koji pune 18 godina biti jednako interesantna. Nasreću, svi programi u Muzeju su besplatni, tako da mi kao ustanova kulture podržavamo akciju „Kultura na poklon“. Iznos od 3.000 dinara iako nije previše visok, dovoljan je da se nekoliko puta izađe u grad, da se izvede momak ili devojka, da se uđe u svet pozorišta, knjige, filma, a to će svakako biti velika promena u odnosu na svakodnevni televizijski program, mišljenja je Birclin.

Nakon Mašinske škole, predstavnici grada program Kultura na poklon predstavili su i učenicima trećih razreda Tehničke i Ekonomske škole u Pančevu.

 

IMG 20170926 150332

 

Grad Pančevo od ove godine sugrađanima koji su ove godine napunili 18 godina poklanja vaučer "Kultura na poklon" sa kojim mogu besplatno da obnove članarinu u Gradskoj biblioteci Pančevo i prate kulturna dešavanja u gradu.

Vrednost vaučera je 3.000 dinara.

 

0 kultura na poklon vaucer ekonosmka

 

1 kultura na poklon

 

2 kultura na poklon

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00