sreda, 20. septembar 2017.  08:59h
Pročitano 482 puta

Otvorene izložbe radova Arpada Pulaia i Milice Jakšić

Izložbe radova „Introspekcija / Nadrealizam kao odbrambeni mehanizam sanjara” Arpada Pulaia i „Ispod vode – iznad vode / Ljudska figura u pokretu” Milice Jakšić otvorene su u utorak, 19. septembra, u Galeriji savremene umetnosti. 

Izložba će biti otvorena do 29. septembra Izložba će biti otvorena do 29. septembra V.Đ.

Postavku „Introspekcija / Nadrealizam kao odbrambeni mehanizam sanjara” Arpada Pulaia čine radovi od pustovane vune, a materijali koje umetnik koristi su ekološkog karaktera. 

Sam proces realizacije radova je veoma spor, uprkos današnjem životu koji je isuviše brz. To je bilo potpuno kontradiktorno mom ritmu života. Introspekcija, u suštini, je neko istraživanje mene samog i nekog materijala koji sam istraživao tih godinu dana, kaže Pulai.

Radovi „Ispod vode – iznad vode / Ljudska figura u pokretu” Milice Jakšić sačinjeni su od unikatne keramike, u tehnici kamenina.

Zanimala me je ljudska figura i to mi je bila ideja kojojm sam se bavila u ovom radu. Konkretno sam uzela plivanje za primer – šta se vidi i šta ne kad čovek pliva, odnosno koji deo tela se vidi, a koji ne, objašnjava Milica Jakšić.

Izložba će biti otvorena do 29. septembra.

 

izlozba 2

Autor:  M.Manić
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00