petak, 1. septembar 2017.  11:11h
Pročitano 1051 puta

Otvoreni poziv mladim umetnicima za učešće na izložbi Banatski paviljon u Temišvaru

Interkulturalni institut Temišvar, u saradnji sa Udruženjem Nevo Parudimos iz Rešice, Gradom Zrenjaninom i Centrom za likovnu i primenjenu umetnost Terra, sprovodi projekat “InclusiveArt – Access to Culture for Disabled Children and Youth”, finansijski podržan od strane Evropske Unije kroz INTERREG IPA program prekogranične saradnje Rumunija-Srbija.

Deo ovog projekta je Banatski paviljon, izložba vizuelne i medijske umetnosti od regionalnog značaja koja podrazumeva inicijative za saradnju na području savremene umetnosti na lokalnom, regionalnom i prekograničnom nivou. Cilj izložbe je da poboljša i stimuliše procese razmene na polju savremene umetničke i teoretske prakse.

U 2017. godini Banatski paviljon je u organizaciji Triade Interart Foundation, a u okviru Art Encounters 2017 bijenala savremene umetnosti.

Tim povodom Centar za likovnu i primenjenu umetnost Terra upućuje poziv mladim umetnicima koji su zainteresovani da učestvuju na izložbi Banatski paviljon u oktobru/novembru ove godine.

Poziv je otvoren za mlade vizuelne umetnike do 35 godina, koji su iz Banata, imaju u njemu mesto prebivališta ili studiraju umetnost u regiji Banata u Rumuniji ili Srbiji.

Krajnji rok za prijavljivanje je 4. septembar.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00