utorak, 29. avgust 2017.  15:27h
Pročitano 1828 puta

Počeli "Dani štrudle"

Promocijom dolovačke Štrudlijade na pančevačkom Korzou danas je počela manifestacija “Dani štrudle”, a centralni događaj 18. Štrudlijada održaće se 2. septembra u Dolovu. 

Centralni događaj 18. Štrudlijade održaće se 2. septembra u centru Dolova Centralni događaj 18. Štrudlijade održaće se 2. septembra u centru Dolova Pančevo.MOJKraj.rs

Dragana Marić iz Udruženja žena “Dolovke” na konferenciji za novinare održanoj u Turističkoj organizaciji Pančevo najavila je da će ove godine učestvovati više od 25 udruženja iz cele Srbije.

 

IMG 20170829 105720

 

Danas smo počeli s promocijama na pančevačkom Korzou i 30. i 31. avgusta takođe ćemo od 9 do 14 sati biti za štandom. “Dolovke” se više od 20 godina bavi uključivanjem žena u misiju očuvanja starih zanata, pre svega rukotvorina, i popularizacijom i pravljenjem kolača po tradicionalnim recepturama, a u našem slučaju štrudle, poznatom banatskom kolaču. Naše udruženje godinama posećuje različite sajmove i manifestacije širom zemlje, a i van nje i osvajale smo puno nagrada i priznanja. Dolovačka štrudlijada je zaštitni znak našeg udruženja i od početka održava se svake prve subote u septembru, a ove godine osamnaesti put, rekla je Marić.

U subotu, 2. septembra u centru Dolova od ranih jutarnjih sati počeće uređenje štandova, od 10.30 do 13 sati biće organizovan Kulturno-umetnički program, a za 13 sati predviđeno je proglašenje pobednika u svim kategorijama i dodela diploma, pehara i zahvalnica.

U takmičarskom delu Štrudlijade ocenjivaće se domaće i gostinske štrudle, najlepši štand i dodeljivaće se nagrade za prvo, drugo i treće mesto, a biće proglašeno i Udruženje “čuvar tradicije”.

 

IMG 20170829 110224

 

Nikola Stoilković, v.d. direktora Turističke organizacije Pančevo istakao je tradicionalno dobru saradnju koju ova institucija ima sa Udruženjem žena iz Dolova.

Ovo Udruženje je podržalo Turističku organizaciju u svim manifestacijama koje smo do sada organizovali. Počeli smo da pravimo planove za predstavljanje Pančeva na sajmovima u Srbiji i regionu naredne godine, i planiramo da povedemo što više predstavnika naših udruženja na sajmove u Ljubljani, Temišvaru, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori u Podgoricu i Budvu. Na tim sajmovima ćemo pokušati da naše manifestacije predstavimo u što boljem svetlu. Zbog dobre saradnje koju negujemo, pokušaćemo da nađemo način da im do kraja godine uradimo neke promotivne materijale, najavio je Stoilković.

Ženama Dolova u organizaciji manifestacije pomažu Mesna zajednica "Mita Vukosavljev" iz Dolova i tamošnji Dom kulture "25. maj", Turistička organizacija Pančevo i Grad Pančevo.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00