četvrtak, 24. avgust 2017.  23:17h
Pročitano 843 puta

Izložbom “Linije i oblik: počeci” počeo centralni program FreeDom art festivala

U galeriji Doma omladine Pančevo svečano je večeras otvoren FreeDom art festival, kao i izložba „Linije i oblik: počeci” Milice Krstić, Jelene Stojanović i Ivane Nedeljković.

Izložbom mladih autorki svečano je otvoren ovogodišnji FreeDom art festival Izložbom mladih autorki svečano je otvoren ovogodišnji FreeDom art festival Pančevo.MOJKraj.rs

Festival su otvorili Nemanja Rotar, član Gradskog veća za kulturu i mlade i Marija Jević, direktorka Doma omladine Pančevo.

Sloboda je bit čovekovog postojanja i nije je uvek bilo lako očuvati i odbraniti od onih koji su hteli da je ograniče, pogotovo kada je umetnost u pitanju. Ali je umetnost uvek pronalazila put do istine i način kako da se izbori za svoje mesto u ogromnom medijskom prostoru, kazao je Nemanja Rotar na otvaranju.

Na ovogodišnjoj izložbi „FreeDom Art” festivala publici su se predstavile tri devojke koje svoje znanje stiču i šire pod krovom Doma omladine Pančevo. Milica Krstić, Jelena Stojanović i Ivana Nedeljković stvaraju svoj umetnički svet, a na ovogodišnjem izdanju imamo priliku da se upoznamo s onim što ove tri mlade autorke imaju da saopšte. Crtež, fotografija i skulptura su različiti mediji, a ono što spaja ove mlade žene jeste Dom omladine Pančevo. Jelena i Milica su polaznice Škole crtanja, a Ivana „izoštrava” svoj fokus pod okriljem Foto-kluba Doma omladine i časopisa „Draft”.

Nakon izložbe publika je prisustvovala stend up večeri hrvatske komičarke Marine Orsag i njene koleginice iz Beograda Jelene Mandarić.

Za kraj prve večeri festivala u muzičkom delu programa nastupili su Jelena Jovović i Aleksandar Grujić, dugogodišnji saradnici i veterani domaće muzičke jazz scene koji su specijalno za ovu priliku osmislili program sačinjen od jazz, pop i latino kompozicija.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00