sreda, 22. jul 2015.  15:04h
Pročitano 1223 puta

Na Paliću najavljen drugi Pančevo Film Festival

Drugi „Pančevo film festival - PAFF“ biće održan u Pančevu od 2. do 6. septembra, saopšteno je danas na konferenciji za novinare na Paliću.

Konferencija za novinare na Paliću Konferencija za novinare na Paliću PAFF

 

U okviru 22. Evropskog filmskog festivala na Paliću, predstavljen je ovaj pančevački internacionalni takmičarski festival autorskog dugometražnog i kratkog filma.

Na više lokacija u gradu održavaće se filmske projekcije u okviru šest filmskih programskih celina - takmičarske, revijalne i tematske, kao i raznovrsni prateći sadržaji festivala  kao što su koncerti, tribine, predavanja, radionice, izložbe.

Ognjen Glavonić, reditelj, direktor i osnivač festivala kaže da je jedna od misija festivala da predstavi, istraži i proširi ideje i pitanja šta sve kinematografija danas može da bude i uradi, kao i da, kroz prisustvo mladih talentovanih autora na festivalu, promoviše i pruži podršku novoj generaciji filmskih umetnika.  

Naš cilj je stvaranje i animiranje nove filmske publike, one koja će na PAFF-u prvi put imati prilike da vidi drugačiju vrstu kinematografije na drugačiji način: u bioskopu i uz prisustvo autora, objasnio je Glavonić.

Tatjana Krstevski, direktorka fotografije, umetnička direktorka i osnivačica festivala govorila je o pratećem programu festivala koji se sastoji od radionica, izložbi, tribina, koncerata. 

Posebno smo ponosni na gostovanje Kristijana Bergera, austrijskog direktora fotografije, poznatog po filmovima Mihaela Hanekea, nominovan za Oskara 2010. godine, za film „Bela traka“. Berger će u okviru festivala održati masterklas otvoren za sve posetioce, najavila je Krstevski.

Pančevo Film Festival – PAFF je gradska manifestacija čiji je cilj promocija nezavisne autorske kinematografije, kao i filmova visokobudžetne produkcije koji neguju originalan i kinematografski uzbudljiv pristup narativu, formi, strukturi i estetici. 

Pančevo Film Festival organizuju mladi filmski radnici i umetnici iz Pančeva i okoline okupljeni oko udruženje građanja Pančevački filmski festival, u saradnji sa Kulturnim centrom Pančeva. i Domom omladine Pančevo.

Festival je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Grada Pančeva. 

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00