utorak, 15. avgust 2017.  16:37h
Pročitano 1678 puta

Murali slobode i duvački orkestar iz Portugalije najavljuju ovogodišnji „FreeDom Art Festival”

Kao uvod u „FreeDom Art Festival” Doma omladine Pančevo, biće predstavljeni murali Milana Bulatovića i Sanje Momčilović, koji će nositi poruku slobode, u subotu, 19. avgusta, u 19 sati, u Ulici generala Petra Aračića (preko puta Gradske uprave).

Tom prilikom posetioci će moći da se upoznaju i sa celokupnim programom festivala koji će trajati od 19. do 27. avgusta.

Milan Bulatović završio je osnovne i master studije slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na kome je sada i na doktorskim umetničkim studijama grafike. Bavi se slikarstvom, grafikom, digitalnom grafikom i crtežom. Izlagao je do sada na šest samostalnih i više kolektivnih izložbi. Učestvovao je u nekoliko kreativnih radionica i likovnih kolonija, a njegovi radovi mogu se naći i u javnom prostoru.

Sanja Momčilović je na završnoj godini osnovnih akademskih studija slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Bavi se slikarstvom, digitalnom grafikom i sito-štampom, a predmet njenog rada je ispitivanje vizuelnog potencijala u odnosu publika–delo, kao i položaj i percepcija savremenog umetničkog dela u okviru današnjeg društva u celini.

 

Farrafanfarra1

 

Istog dana, na Platou Milana Mladenovića, biće održan koncert duvačkog orkestra umetničkog udruženja „Farra Fanfarra” iz Portugalije, s početkom od 21.30.

„Farra Fanfarra” je veliki portugalski umetnički kolektiv iz Lisabona, a čine ga muzičari i zabavljači koji su visoko specijalizovani za grupnu euforiju i prenos zaraznih ritmova kroz moć akustične muzike i duvačkih instrumenata. Mešanje različitih muzičkih stilova – funk, jazz, rock, disko i punk, kao i latino i balkanskih ritmova, garantuje jedinstven i nepredvidiv doživljaj.

U Pančevo dolaze nakon nastupa u Guči i obećavaju nezaboravno veče.

Na ovogodišnjem „FreeDom Art Festivalu” u šest dana, kroz trinaest programa, na pet lokacija u gradu predstaviće nam se više od 120 umetnika.

Autor:  M.Manić
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00