utorak, 1. avgust 2017.  16:43h
Pročitano 1351 puta

Održano književno veče u Jabuci

U jabučkom Domu kulture „Kočo Racin“ sinoć je upriličeno književno veče na kojem su svoje stihove čitali neki poznati i već afirmisani pesnici, ali i jedna devojčica koja tek ulazi u svet poezije.

Jedanaestogodišnja Teodora Radonjin iz Dolova pobrala je aplauze iskusnijih kolega pesnika Jedanaestogodišnja Teodora Radonjin iz Dolova pobrala je aplauze iskusnijih kolega pesnika N.R.

Književno veče organizovano je u sklopu proslave jabučke seoske slave. Organizator pesničkog druženja i ovaj put bio je Dragan Petković, koji je i sam čitao svoje stihove. Svoje pesme kazivali su i Dragoslav Lacković i Milivoje Jovanović pesnici iz Pančeva, ali i gosti iz inostranstva. Da književno veče bude međunarodnog karaktera pobrinuli su se Slavka Klikovac iz Crne Gore, iz Golubovaca kod Podgorice i Mirko Vidoevski iz Makedonije, iz Tetova.

Ipak zvezda večeri, kako je i sam Dragan Petković najavio, bila je jedanaestogodišnja Teodora Radonjin iz Dolova, koja je ovog proleća osvojila vrednu nagradu na prestižnom festivalu „Zlatna kaciga“ u Kruševcu, osvojivši treće mesto u dečijoj konkurenciji. Ona je pročitala nekoliko svojih pesama, izmamivši aplauze iskusnijih kolega, ali i kasnije savete za buduće pisanje.

 

KNJIŽEVNO VEČE

 

Autor:  N.Radonjin
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00