ponedeljak, 17. jul 2017.  07:50h
Pročitano 2305 puta

Buka dobro poznatih pesama grupe „Artan Lili”

Koncert grupe „Artan Lili” održan je u subotu, 15. jula, u letnjoj bašti Doma omladine.

Osim odličnih svirki u našem gradu, „Artan Lili” za Pančevo vezuje i saradnja sa „Pančevo film festivalom” (PAFF), lokacije na kojima su snimali spotove, rediteljka Marina Uzelac... Osim odličnih svirki u našem gradu, „Artan Lili” za Pančevo vezuje i saradnja sa „Pančevo film festivalom” (PAFF), lokacije na kojima su snimali spotove, rediteljka Marina Uzelac... M.M.

Iako je nastup kasnio, publika je uživala u buci dobro poznatih pesama benda koji Pančevci uvek rado slušaju.

Bend čine Bojan Slačala, Romana Slačala, Marko Ajković i Ivan Skopulovič.

Osim odličnih svirki u našem gradu, „Artan Lili” za Pančevo vezuje i saradnja sa „Pančevo film festivalom” (PAFF), lokacije na kojima su snimali spotove, rediteljka Marina Uzelac...

Ta priča se potpuno spontano desila. „PAFF” se javio sa idejom za saradnju – dopala im se naša pesma „Srce”. Tako smo snimili spot koji je režirala Marina Uzelac. Naime, mi smo dali pesmu „Srce” za tizer o festivalu a oni su nam se „odužili” tako što je Marina Uzelac napravila spot za pesmu „Ispod kože”. Posle smo sarađivali i na spotu za pesmu „Sajko”, a koliko vidim, saradnja će se nastaviti i sa najnovijim za singl „Depresivna”, a koja je trenutno u fazi produkcije, objašnjava Bojan Slačala.

Tekstovi grupe „Artan Lili” inspirisani su događajajima iz bliže i dalje okoline, problemima i njihovim konstantnim ponavljanjem, svakodnevicom...

Samo neke od pesama su, ustvari, direktno angažovane. Uglavnom pevamo o večnim temama kao što je ljubav, ali kroz tako proživljene stvari provuče se neki socijalni komentar koji da neku angažovanu notu, a mislimo da su takve pesme one sa kojima ekipa može da se poistoveti, kaže Marko Ajković.

Kao predgrupa nastupio je novi pančevački bend „Superego”. Nemanja Stokrp (solo gitara), Dejan Dobrić (bas gitara i prateći vokal), Dimitrije Samardžija (vokal i gitara) i Aleksa Ilić (bubnjevi i prateći vokal) upoznali su se još u Gimnaziji. Iako su svi iz različite generacije, spojila ih je muzika.

 

20158497 1383266045127783 1165316645 n

 

„Superego” svira isključivo autorke pesme, a tekstove piše Aleksa Ilić.

U ovom trenutku se klonim angažovanih pesama. Najviše se držim nekih veselijih tema kao što su ljubav, društvo, prijateljstvo... Držimo se ideje da sve može da bude dobro, ako je dobra priča. Inspiriše me sve što vidim, sve što čujem, kad slušam neku pesmu, kad gledam neki film, razgovori s društvom..., kaže Aleksa Ilić.

Nemanja Stokrp, idejni tvorac benda, komponuje muziku.

Moja je ideja, pošto uglavnom stranu muziku slušam, da to zvuči tako - ima uticaja strane muzike, ali da tekstovi budu na srpskom. To doprinosi da sve zvuči malo modernije i u skladu s onim što je aktuelno u inostranstvu, ali opet domaće i prijemčivije našoj publici, objašnjava Nemanja Stokrp.

Bend do kraja leta očekuje nekoliko nastupa na festivalima, a u planu im je da što pre snime studijsku verziju makar jedne pesme, kao i spot.

Autor:  M.Manić
Ocenite ovaj članak:
(6 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00