sreda, 12. jul 2017.  07:08h
Pročitano 3178 puta

Anđeoskim glasom Dolovka Milica Nikolić osvaja nagrade na muzičkim takmičenjima

Četrnaestogodišnja devojčica iz Dolova Milica Nikolić osvojila je u prethodna dva meseca nekoliko vrednih priznanja na muzičkim takmičenjima.

Milica Nikolić među finalistima na festivalu u Bajmoku 1. jula Milica Nikolić među finalistima na festivalu u Bajmoku 1. jula www.subotica.com

Ona je najpre osvojila prvo mesto na školskom republičkom takmičenju, a zatim i specijalnu nagradu na trećem festivalu „Glas Anđela-Tijana Jurić“ u Bajmoku.

Milica je krajem maja učestvovala na republičkom takmičenju u etno pesmi u organizaciji muzičkih pedagoga Srbije. Takmičenje je upriličeno na Novom Beogradu, a Milica je u svojoj konkurenciji osvojila 96 bodova od mogućih 100 i tako zauzela prvo mesto. 

 

MILICA NIKOLIĆ

 

Neposredno pre toga upriličena je audicija za treći festival  „Glas Anđela-Tijana Jurić“ koji se održava u Bajmoku. Mlada Dolovka uspela je da se u jakoj konkurenciji plasira u finale festivala među 15 mladih talentovanih pevača iz raznih krajeva Srbije.

 

NA FESTIVALU U BAJMOKU NIJE MOJA FOTKA

 

Finalno veče upriličeno je u Bajmoku 1. jula. Milica je imala podršku pre svega svojih roditelja, ali i profesorke Gordane Stefanović, koja je vredno radila sa talentovanom devojčicom i tokom pripremanja za republičko takmičenje, ali i za festival u Bajmoku.

 

MILICA NIKOLIĆ SA PROFESORKOM GORDANOM STEFANOVIĆ I SVEŠTENIKOM BOJANOM GAVRILOVIĆEM

 

Deo tima bio je i Bojan Gavrilović, sveštenik dolovačke Velike crkve, i idejni tvorac hora „Sveti Aleksandar Nevski“ koji već nekoliko meseci uspešno funkcioniše u Dolovu, a čiji je Milica član.

Svih petnaest mladih pevača koji su se takmičili u Bajmoku dobili su zadatu pesmu koju su otpevali uz pratnju orkestra. U više nego jakoj konkurenciji Milica je osvojila jako vrednu specijalnu nagradu u vidu jednogodišnjeg besplatnog školovanja u školi etnomuzikologa Bojane Nikolić, koja je i sama bila deo žirija, i nije krila svoje impresije Miličinim nastupom. 

Milica je član dolovačkog hora „Sveti Aleksandar Nevski“ i KUD- „Banatski vez“, a časovi pevanja koji će početi od septembra u pomenutoj školi samo će još više usavršiti njen anđeoski glas.

Autor:  Nikola Radonjin
Ocenite ovaj članak:
(11 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00