petak, 16. jun 2017.  17:35h
Pročitano 1041 puta

"Plaža Nesanica" Jasmine Topić u užem izboru za nagradu “Vasko Popa"

Žiri najuglednije pesničke nagrade "Vasko Popa" uvrstio je pet knjiga u uži izbor, među kojima je i zbirka pančevačke pesnikinje Jasmine Topić „Plaža Nesanica“.

Dobitnik će biti poznat 21. juna.

U užem izboru su pesničke knjige "Somnabilia Balcanica" Adama Puslojića (Leksika), "Vrata od romora/izbor sa novim pesmama/" Milovana Marčetića (Povelja), "Plaža Nesanica" Jasmine Topić (KC Novog Sada), "U dobar čas" Dejana Aleksića(Imam ideju) i "Manastirski sinovi" Ilije Lakušića (CID Podgorica).

Nagradu "Vasko Popa" od 1995. godine dodeljuju Društvo prijatelja Vršca "Vršac lepa varoš" i Agencija Đorđević, a pokrovitelj je Opština Vršac.

Nagrada se sastoji od Povelje sa Popinim likom i novčanog iznosa, a dodeljuje se za najbolju novu knjigu pesama izdatu na srpskom govornom području, kao i za izbor koji kao dodatak sadrži relevantan broj novih pesama.

Prema pisanju Dnevnika, ovogodišnji laureat biće saopšten 21. juna na konferenciji za novinare u prostorijama Srpskog književnog društva u Beogradu, uz prisustvo predstavnika opštine Vršac i Agencije Đorđević.

Nagrada će biti uručena dobitniku 29. juna u Vršcu na dan rođenja Vaska Pope.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00