subota, 10. jun 2017.  23:57h
Pročitano 1580 puta

Promocija ”Zaistinske srpske bajke” u Banatskom Novom Selu

Na inicijativu i u organizaciji Udruženja ”Naše NOVO Selo” iz Banatskog Novog Sela, večeras je u novoseljanskom Domu kulture održana promocija knjige ”Zaistinska srpska bajka”, književnice Gordane Vlajić iz Pančeva.

Na inicijativu i u organizaciji Udruženja ”Naše NOVO Selo” iz Banatskog Novog Sela, večeras je u novoseljanskom Domu kulture održana promocija knjige ”Zaistinska srpska bajka”, književnice Gordane Vlajić iz Pančeva Na inicijativu i u organizaciji Udruženja ”Naše NOVO Selo” iz Banatskog Novog Sela, večeras je u novoseljanskom Domu kulture održana promocija knjige ”Zaistinska srpska bajka”, književnice Gordane Vlajić iz Pančeva NNS

Autorka knjige koja je prošle godine nagrađena dvema nagradama za najbolju dečju knjigu, rekla je da će ovu promociju upamtiti po izuzetnom gostoprimstvu, ljubaznosti i predusretljivosti vrednih mladih ljudi koji vode ovo Udruženje.

Pričajući o nastanku ove knjige koju je Ljubivoje Ršumović nazvao ”zamamnim istorijskim udžbenikom”, Gordana je deci govorila o značaju učenja, čuvanja i poštovanja nacionalne istorije i tradicije. Pored zanimljivih citata o pojmovima kao što su ”nemušti jezik”, koledar i žetvar, krasnopis, grizodušje... deca su tokom mini ”Šašavokviza” saznala i zašto veliki srpski junak Karađorđe nikada nije dobio grdnju niti batine od svojih roditelja zato što nije jeo spanać. Istina je da tada u Srbiji spanaća nije bilo, stigao je gotovo vek kasnije iz današnje Persije. 

 

DSC 0177

 

Ova knjiga koju je objavila IK Klet, i koju krasi podnaslov Čudesna priča od koje se postaje zauvek neizgubljiv, na zanimljiv način decu uči srpskoj istoriji od Svetog Save do danas. 

Gordana Vlajić je na kraju ove književne večeri, ”Zaistinsku srpsku bajku” poklonila Udruženju ”Naše NOVO Selo”, a oni su je velikodušno ustupili Biblioteci novoseljanskog Doma kulture.

 

DSC 0207

Autor:  V.G.
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00