ponedeljak, 29. maj 2017.  23:13h
Pročitano 2058 puta

Prolećni koncert KUD “Banatski vez” u Dolovu

KUD „Banatski vez“ upriličio je u subotu, 27. maja, u velikoj sali dolovačkog Doma kulture, još jedan koncert za pamćenje.

U Dolovu je održan Prolećni koncert Kulturno-umetničkog društva "Banatski vez" sa gostima U Dolovu je održan Prolećni koncert Kulturno-umetničkog društva "Banatski vez" sa gostima N.Radonjin

Koncert su otvorili članovi hora „Aleksandar Nevski“ pod vođstvom profesorke Gordane Stefanović. Hor postoji tek nekoliko meseci ali je izmamio velike aplauze publike.

 

PROLEĆNI KONCERT

 

 

Nakon toga na sceni su se smenjivale postave folkloraša iz KUD-a „Banatski vez“. 

 

PROLEĆNI KONCERT. 4

 

Najpre oni najmlađi, među kojima ima i onih koji još uvek nisu krenuli u osnovnu školu, ali su već savladali osnovne folklorne korake.

 

PROLEĆNI KONCERT. 6

 

Nakon najmlađih nastupali su oni malo stariji sa nekoliko koreografija. Oni su, iako imaju u proseku tek nešto više od 10 godina, već dobili naziv izvođačkog ansambla i predstavljaju veliki potencijal dolovačkog folklora. 

 

PROLEĆNI KONCERT. 3

 

Od pre nekoliko meseci „Banatski vez“ ima i takozvanu grupu veterana, koja je takođe nastupila na subotnjem koncertu. Među njima ima i iskusnih igrača, ali i onih kojima je to bio prvi veći nastup.

 

PROLEĆNI KONCERT. 10

 

Publici se predstavila i pevačka grupa, a najveći aplauz više stotina okupljenih izmamio je prvi ansambl domaćina. Pored njih koncert su uveličali gosti iz KUD-a „Kaonički izvori“ iz Kaonika kao i komšije iz Deliblata, iz KUD-a „Paja Marganović“.

 

PROLEĆNI KONCERT. 9

 

Sada je već postalo tradicionalno da KUD „Banatski vez“ bar dva puta godišnje priređuje velike koncerte u svom mestu.

Pored toga trudi se da svojim prisustvom i nastupom uveliča većinu dešavanja i manifestacija u Dolovu.

 

PROLEĆNI KONCERT. 8

Autor:  Nikola Radonjin
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00