ponedeljak, 17. april 2017.  22:02h
Pročitano 1878 puta

Vojlovčani održali uskršnji koncert (FOTO)

Tradicija slovačkog kulturno-prosvetnog društva Đetvan iz Vojlovice je da na uskršnji ponedeljak priredi kulturno-umetnički koncert. 

Večeras su pred prepunom salom Spomen doma nastupili najmlađi folkloraši, muška i ženska pevačka grupa, orkestar, kao i prva folklorna postava Đetvana Večeras su pred prepunom salom Spomen doma nastupili najmlađi folkloraši, muška i ženska pevačka grupa, orkestar, kao i prva folklorna postava Đetvana Dejan Valek

Večeras su pred prepunom salom Spomen doma nastupili najmlađi folkloraši, muška i ženska pevačka grupa, orkestar, kao i prva folklorna postava ovog Društva. 

 

0 djetvan 1 uskrs

 

Najviše pažnje je privukla folklorna grupa veterana koja je posle više godina ponovo okupljena i prisutnoj publici odigrala tradicionalnu vojlovačku “Tapantoše” autentičnu igru slovaka koji žive u našem gradu.

 

0 djetvan 3 uskrs

 

Za sve posetioce, pripremljena je i izložba ručnih radova koje su pripremile članice udruženja žena društva Đetvan. 

Tema izložbe je Uskrs pa su bila izložena jaja ukrašavana raznim tehnikama ali i rezbarena jaja. Na izložbi su predstavljeni i radovi s nedavno održane dečije radionice na kojoj su deca takođe pravila radove i ukrašavala uskršnja jaja.

 

0 djetvan uskrs 4

 

 

 

Autor:  Dejan Valek
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00