ponedeljak, 3. april 2017.  18:09h
Pročitano 3397 puta

“Zlatna kaciga” za Teodoru Radonjin iz Dolova

Učenica petog razreda osnovne škole „Aksentije Maksimović” iz Dolova Teodora Radonjin osvojila je treće mesto na prestižnom konkursu „Zlatna kaciga” koju je upriličio Kulturni centar iz Kruševca.

Teodori Radonjin iz Dolova 1. aprila je uručena nagrada na festivalu humora i satire “Zlatna kaciga” u Kruševcu Teodori Radonjin iz Dolova 1. aprila je uručena nagrada na festivalu humora i satire “Zlatna kaciga” u Kruševcu N.R.

Upravo u ovoj ustanovi Teodora je i primila svoju nagradu u subotu, 1. aprila.

Jedanaestogodišnja Teodora je na konkursu učestvovala sa pesmom „Selfi”. Njoj je to treća nagrada u kratkom periodu. Tokom prošle godine osvojila je prvo mesto na literarnom konkursu povodom „Dolovačke štrudlijade”, a dobila je i specijalnu nagradu za aforizme na kačarevačkoj „Maloj žaoci”. Takođe je aktivno učestvovala u literarnim radionicama koje su tokom prošle godine održavane u dolovačkom Domu Kulture.

 

dodela nagrada.4

Na slici: Teodora Radonjin, nakon što joj je uručena nagrada

 

„Zlatna kaciga” je internacionalni festival humora i satire koji ima tradiciju dugu dve i po decenije. Ovogodišnji festival održan je po 25. put. Konkurs je raspisan za likovnu formu (karikatura i strip) i literarnu (pesme, priče i aforizmi), i to u dve konkurencije. Takmičili su se mladi do 18 godina koji su za temu imali „Selfi”, i stariji od 18 godina kojima je tema bila „Migracije”. 

Na konkursu je učestvovalo 224 autora iz 36 zemalja, komšijskih Rumunije, Bugarske, Mađarske, Bosne i Hercegovine ali i dalekih Rusije, Kube, Irana i sličnih. Pristiglo je više od hiljadu radova među kojima je bilo najviše kratkih formi u vidu aforizama, zatim karikatura, stripova, pesama i kratkih priča. Veći deo poslali su stariji, a jednu petinu radova poslali su mladi autori. 

Ovogodišnju svečanost uveličala je dramska umetnica Danica Maksimović, koja je ujedno dobila i nagradu „Vitez od Čarapanije”.

 

dodela nagrada.3

 

Pročitajte nagrađenu pesmu Teodore Radonjin:

Jao bože šta nas strefi
Svi slikaju samo selfi

Puće usne, pogled dižu
I jezikom usta ližu

Pored toliko prirodnih lepota
Slikaju sebe, kakva greota

I niko nema nameru
Da isključi prednju kameru.

Sebe slika šuša svaka
Selfira se čak i baka

I sa štapom i iz ruke
Umesto da slikaju unuke.

Jao bože šta nas strefi
Postali smo narod selfi.

 

dodela nagrada.1

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(6 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00