petak, 31. mart 2017.  07:18h
Pročitano 1854 puta

Sve je spremno za deseti foto-safari "Ivanovo 2017"

Deseti Foto-safari biće održan u nedelju, 9. aprila u Ivanovu, a očekuje se dolazak nekoliko stotina fotografa.

Na konferenciji za novinare predstavljen je program ovogodišnjeg foto-safarija u Ivanovu, zakazanog za 9. april Na konferenciji za novinare predstavljen je program ovogodišnjeg foto-safarija u Ivanovu, zakazanog za 9. april Pančevo.MOJKraj.rs

Kako je na konferenciji za novinare najavljeno, fotografima će na raspolaganju biti čamci i traktor sa prikolicom kojim će se napraviti obilazak po selu. 

Svaki fotograf će dobiti mapu sela sa obeleženim atraktivnim lokacijama.  

Marko Guran, direktora Doma kulture u Ivanovu, kaže da se svake godine okupi 200 do 300 učesnika jer je foto-safari idealna prilika da se ljubitelji fotografije okupe, razmene iskustva i da pored fotografisanja i vožnje čamcima uživaju i u druženju.

Foto-safari je manifestacija po kojoj je prepoznatljivo ne samo Ivanovo nego i Pančevo, koja okuplja veliki broj ljubitelja i zaljubljenika u fotografiju. Okuplja i velika imena iz sveta fotografije, kako kod nas nego i u celom regionu. Prošle godine smo imali takmičare i iz Turske, a sad već redovno dolaze i iz Makedonije, Bosne, Nemačke, rekao je Marko Guran.

0 marko guran i zoltan bisak

 

Prof. Zoltan Bisak, predsednik Foto grupe “Dunavac” kaže da je i dalje glavna tema Ivanovo, celo selo, motiv.

I ove, kao i svake godine do sada, bili su obezbeđeni čamci koji voze fotografe kroz kanale do Dunava. Oni će zastati na svakoj lokaciji gde fotografi traže. Povodom jubileja, deset godina foto safarija, organizovaćemo i retrospektivnu izložbu svih nagrađenih fotografija na temu Ivanovo, kazao je Bisak.

Deseti Foto-safari u Ivanovu biće prilika da se predstavi i foto monografija pod nazivom „Takav život“ autora Miroslava Predojevića. Foto monografija je rađena 10 godina i tretira život malog običnog čoveka u Srbiji.

Sama činjenica da su mnoge fotografije koje su nastale u Ivanovu obišle svet, da su ih videli ljudi u čitavom svetu pomoću tih izložbi koje su međunarodnog karaktera je dragocena. Mislim da je inicijativa koja je pre deset godina pokrenuta, sada se ubiraju plodovi i u bogatstvu onog arhivskog materijala koji teško da bi bio sačuvan na neki drugi način, rekao je Miroslav Predojević, autor foto monografije „Takav život“.

Organizatori su najavili i promociju Nikon portretne opreme i rasvete, koju će voditi fotograf Milan Živković.

Organizatori fotografskog druženja su Dom kulture "Žarko Zrenjanin"i Foto grupa „Dunavac" iz Ivanova.

 

IMG 20170330 190515

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00