subota, 25. mart 2017.  15:31h
Pročitano 3107 puta

Objavljen prvi Dečji vodič kroz Pančevo

Učenicima četvrtog razreda pančevačkih osnovnih škola će tokom naredne nedelje biti podeljen prvi Dečji vodič kroz Pančevo, pod nazivom ”Šarena lica naših ulica”. 

Ovo interaktivno izdanje, koje je realizovano uz finansijsku podršku Sekretarijata za javne službe i socijalna pitanja – Odsek za kulturu, informisanje, sport, brigu o mladima i civilni sektor, priredilo je Udruženje građana ”Amarant”, a ilustracije je uradio naš sugrađanin Miljan Đorđević. 

U bojanki će deca pronaći kratke priče o nastanku značajnih zdanja, kao i objašnjenja o delatnosti institucija koje su smeštene u tim zgradama, kao na primer: Arhiv, Muzej, zgrada Gradske uprave, Dom omladine, Biblioteka, Crveni magacin, svetionici, Gradski park sa krugom... 

”Šarena lica gradskih ulica” je izdanje koje će svakako doprineti edukaciji učenika četvrtih razreda osnovnih škola, afirmaciji pravih vrednosti, kao i pospešivanju ljubavi prema sopstvenom gradu o kojem će intenzivnije brinuti i čuvati ga, nakon što ga upoznaju i shvate da mogu i da treba da utiču na lepotu svoga grada, rekla je Ivanka Radmanović iz UG ”Amarant”.

 

SarenaLica Korica.pdf copy

 

Knjiga ima za cilj animaciju i edukaciju dece četvrtih razreda osnovnih škola o značajnim kulturološkim, istorijskim, javnim objektima, odnosno građevinama u Pančevu. Izdanje je u skladu sa nastavnim programom ”četvrtaka”, a osmišljeno je kao bojanka, kako bi deca, kroz saznanja o svom gradu, razvijala i estetske kriterijume. Biće zanimljivo videti kako bi deca volela da bude obojen njihov grad, s obzirom da će UG ”Amarant” u okviru realizacije ovog projekta objaviti najlepše obojene ilustracije pančevačkih građevina, u lokalnim medijima i na društvenim mrežama.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00