petak, 17. mart 2017.  16:37h
Pročitano 1221 puta

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević u poseti Pančevu

Ministar kulture i informisanja Republike Srbije Vladan Vukosavljević posetio je danas Pančevo i sastao se sa gradonačelnikom Sašom Pavlovim i članom Gradskog veća zaduženim za kulturu i omladinu Nemanjom Rotarom u kabinetu gradonačelnika.

Ministar kulture i informisanja Republike Srbije Vladan Vukosavljević sastao se sa gradonačelnikom Sašom Pavlovim i članom Gradskog veća zaduženim za kulturu i omladinu Nemanjom Rotarom Ministar kulture i informisanja Republike Srbije Vladan Vukosavljević sastao se sa gradonačelnikom Sašom Pavlovim i članom Gradskog veća zaduženim za kulturu i omladinu Nemanjom Rotarom Grad Pančevo

Ovom prilikom, poveo se razgovor o postignućima lokalne samouprave u oblasti kulture i o, kako je obostrano zaključeno, veoma dobroj dosadašnjoj saradnji, sa ciljem da se ona u narednom periodu unapredi i o mogućnostima da se razni fondovi poznati Ministarstvu učine dostupnim gradu Pančevu.

Ministar kulture i informisanja Vukosavljević istakao je da je Pančevo u samom vrhu pozitivnih kulturnih dešavanja u zemlji, da je prvi grad u Srbiji koji je doneo Strategiju razvoja kulture, donetu za period 2010-2015 godine i koji sada već ima drugu Strategiju, usvojenu za period 2016-2020, te da na teritoriji grada uspešno funkcioniše čak devet kulturnih centara.

 

0 minstar i lokalne vlasti

 

Pančevo je svojim aktivnostima u oblasti kulture već duži niz godina uspelo da održi vrlo specifični identitet, snažan kulturni razvoj, kulturni i programski život. Ova sredina posvećuje pažnju kulturi i u nju mnogo ulaže. Nama u Ministarstvu kulture ne može da stigne bolja vest od ove. Pančevo iz gradskog budžeta izdvaja oko 10 odsto u kulturu i sve ovo što sam naveo govori o tome da Pančevo može da posluži kao primer. Iskustva Pančeva, njegova praksa, namere i planovi čine poželjan obrazac za funkcionisanje kulturnih obrazaca i kulturnog razvoja za teritoriju cele Srbije, poručio je ministar Vukosavljević.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov izjavio je da je nama u narednom periodu veoma važno dalje unapređenje Pančeva kao centra kulturnih manifestacija i kao filmskog grada. 

Razgovarali smo i o mogućnostima pomoći Ministarstva pri renoviranju spomenika kulture u Pančevu, kao što je Narodni muzej i na objekte koji predstavljaju bogato industrijsko nasleđe grada, kao što su Crveni magacin i pivara Đorđa Vajferta, rekao je Pavlov.

Ministar, gradonačelnik i član Gradskog veća uputili su se potom u Narodni muzej Pančevo, gde su pogledali izložbu „Poslednja decenija Save Šumanovića“.

 

0 ministar u narodnom muzeju

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00