utorak, 14. mart 2017.  15:56h
Pročitano 1752 puta

Osniva se mešoviti crkveni hor u Dolovu

Dolovci će uskoro dobiti svoj prvi mešoviti crkveni hor na nivou sela, a za sredu, 15. mart u 19 časova zakazan je prvi susret u prostorijama dolovačkog Vatrogasnog doma svih onih koji vole da pevaju i žele da učestvuju u radu budućeg hora.

Prva proba mešovitog crkvenog hora zakazana je za sredu, 15. mart u 19 časova u dolovačkom Vatrogasnom domu Prva proba mešovitog crkvenog hora zakazana je za sredu, 15. mart u 19 časova u dolovačkom Vatrogasnom domu N.R.

Iza ideje osnivanja prvog dolovačkog mešovitog crkvenog hora stoje sve tri dolovačke pravoslavne crkve: srpske Velika i Mala kao i Rumunska pravoslavna crkva. Sva ova tri hrama imaju svoja pevačka društva, ali će budući hor biti na nivou celog sela i neće imati veze sa pevačkim društvima crkava.

Pomoć u realizaciji ideje pružiće i lokalne institucije kao što su Dobrovoljno vatrogasno društvo gde će se upriličiti inicijalna proba i Dom kulture gde će se kasnije odvijati probe.

Ovo je prvi put, bar u novijoj istoriji, a moguće i u istoriji uopšte, da se organizuje hor ovakvog tipa. Sveštenik Velike Crkve Bojan Gavrilović kaže da u letopisima nije naišao na podatke o postojanju sličnog hora u Dolovu. 

Horom će upravljati profesorka Gordana Stefanović, a prva proba je u sredu, 15. marta u 19 časova u dolovačkom Vatrogasnom domu.

Autor:  Nikola Radonjin
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00