ponedeljak, 13. februar 2017.  20:06h
Pročitano 2782 puta

Teodora Radonjin iz Dolova nagrađena na kruševačkom festivalu

Učenica petog razreda osnovne škole „Aksentije Maksimović” iz Dolova Teodora Radonjin osvojila je treće mesto na prestižnom konkursu „Zlatna kaciga” koju je upriličio Kulturni centar iz Kruševca.

Teodora Radonjin (u sredini) učestvovala je i na manifestaciji "U smiraj dana" Teodora Radonjin (u sredini) učestvovala je i na manifestaciji "U smiraj dana" Pančevo.MOJKraj.rs

„Zlatna kaciga” je internacionalni festival humora i satire koji ima tradiciju dugu dve i po decenije. Ove godine organizovan je 25. festival. Konkurs je raspisan za likovnu formu (karikatura i strip) i literarnu (pesme, priče i aforizmi), u dve konkurencije. Takmičili su se mladi do 18 godina koji su za temu imali „Selfi”, i stariji od 18 godina kojima je tema bila „Migracije”. 

Učestvovalo je 224 autora iz 36 zemalja, komšijskih Rumunije, Bugarske, Mađarske, Bosne i Hercegovine  ali i dalekih Rusije, Kube, Irana i sličnih. Pristiglo je više od hiljadu radova među kojima je bilo najviše kratkih formi u vidu aforizama, zatim karikatura, stripova, pesama i kratkih priča. Veći deo poslali su stariji, a jednu petinu radova poslali su mladi autori.

Jedanaestogodišnja Teodora je na konkursu učestvovala sa pesmom „Selfi” i osvojila treće mesto u konkurenciji za mlađe od 18 godina. 

 

TEODORA SELFI

 

Pokušala sam da na šaljiv način objasnim pojavu koja je sve češća. Ljubav prema pisanju imam od malena, ali se ona posebno razvila na literarnim radionicama koje su se tokom prošle godine održavale u dolovačkom Domu kulture, koje je inače vodio moj tata Nikola Radonjin. Pisali smo pesme o Deliblatskoj peščari povodom manifestacije „U smiraj dana”, pisali i o „Dolovačkoj štrudlijadi”, povodom koje je takođe bio literarni konkurs gde sam osvojila prvo mesto, kaže Teodora.

Učestvovala je i na kačarevačkom festivalu „Mala Žaoka” sa aforizmima, gde je, osvojila specijalnu nagradu. 

Nagrada iz Kruševca biće mi svakako veliki podstrek za dalje pisanje, rekla nam je naša mlada nagrađena sugrađanka.

Dodela nagrada je zakazana za Svetski dan šale 1. april u Kruševcu.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00