utorak, 24. januar 2017.  15:25h
Pročitano 1964 puta

Slike i nameštaj iz Legata Olge Smederevac pred Pančevcima

Od 25. januara do 4. februara u Svečanoj sali Narodnog muzeja Pančevo biće prezentovani rezultati višemesečnog rada na konzervaciji i restauraciji šest slika i dela nameštaja iz Legata i kolekcije Olge i Stevana Smederevac. 

Od 25. januara do 4. februara u Svečanoj sali Narodnog muzeja Pančevo Od 25. januara do 4. februara u Svečanoj sali Narodnog muzeja Pančevo Pančevo.MOJKraj.rs/arhiva

U okviru dugoročne orijentacije Odeljenja za istoriju umetnosti Narodnog muzeja Pančevo da se planski i sistematski izvrši konzervacija i restauracija najugroženijih slika, 2016. godine preduzeta je zaštita dela iz Legata Olge i Stevana Smederevca i predmeta koji potiču iz njihove kolekcije.

Projekat „Konzervacija i restauracija slika i nameštaja iz Legata i kolekcije Olge i Stevana Smederevca iz Narodnog muzeja Pančevo“ podržan je sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije u vrednosti od 1.000.000 dinara, na osnovu Konkursa za finansiranje ili sufinansiranje projekata iz oblasti zaštite, očuvanja i prezentacije muzejskog nasleđa u 2016. godini.

Projekat je obuhvatao konzervaciju i restauraciju devet kulturnih dobara iz Legata i porodične kolekcije izabranih prema prioritetu u tretmanu – šest slika i tri predmeta primenjenih umetnosti (nameštaj).

 

plakat olga

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00