četvrtak, 19. januar 2017.  21:01h
Pročitano 1478 puta

Strip crtač Zograf stigao do Japana

Strip crtač iz Pančeva, Saša Rakezić, odnosno Aleksandar Zograf više od dve decenije objavljuje svoje stripove širom sveta, a od nedavno je prisutan i na japanskom tržištu.

Strip crtač iz Pančeva, Saša Rakezić, odnosno Aleksandar Zograf više od dve decenije objavljuje svoje stripove širom sveta Strip crtač iz Pančeva, Saša Rakezić, odnosno Aleksandar Zograf više od dve decenije objavljuje svoje stripove širom sveta Privatna arhiva

Početkom devedesetih godina prošlog veka, nakon poziva izdavačke kuće u Sijetlu i uspeha na američkom tržištu, stizale su ponude i iz drugih zemalja.

U Italiji sarađuje sa listom Internacionale i sa poznatom izdavačkom kućom Fandango. Objavljuje u Francuskoj, Britaniji, Španiji, Portugaliji, Nemačkoj i zemljama Balkana. Nedavno dobio je poziv od izdavača iz Japana.

Krajem prošle godine je ponuđena saradnja, objavljena je prva knjiga mojih stripova u Japanu. To su stripovi iz 90-tih iz onog vremena bombardovanja kada sam ja crtao nešto što bi moglo da se nazove dnevnikom svakodnevnog života usred tih okolnosti koje su bile naša stvarnost, kaže Aleksandar Zograf za Radio Televiziju Vojvodine.

Ovih dana izašla je još jedna njegova knjiga „Mala otkrića" u kojoj su stripovi iz nedeljnika Vreme u kome Zograf objavljuje od 2003. godine.

Iako su se vremena promenila domaće tržište je manje, a štampani mediji u krizi, Aleksandar Zograf dokazuje da za talentovane strip crtače ipak ima posla, pogotovo danas kada je moguće zahvaljujući internetu da se njihovi radovi vide širom sveta.

 

0 zograf

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/RTV
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00