četvrtak, 29. decembar 2016.  08:47h
Pročitano 3177 puta

Udruženje “Vešte ruke” vraća domaćinstvo u škole

Na Novogodišnjem bazaru, na jednom od štandova, možete naći interesantne radove od papira koju su uradili članovi Udruženja “Vešte ruke” iz Pančeva.

Na Novogodišnjem bazaru, na jednom od štandova, možete naći interesantne radove od papira koju su uradili članovi Udruženja “Vešte ruke” i polaznici njihovih radionica u školama Na Novogodišnjem bazaru, na jednom od štandova, možete naći interesantne radove od papira koju su uradili članovi Udruženja “Vešte ruke” i polaznici njihovih radionica u školama Pančevo.MOJKraj.rs

Reč je o projektu “Domaćinstvo u nastavi” koje u tri škole: “Mika Antić” i “Jovan Jovanović Zmaj” u Pančevu i “Vuk Karadžić” u Starčevu sprovodi Udruženje “Vešte ruke”.

Radove Udruženja “Vešte ruke” kao i ostalih učesnika Novogodišnjeg bazara možete pogledati, ali i kupiti poklone najmilijima, do petka, 30. decembra, od 11 do 19 sati, na platou ispred Gradske uprave Pančevo.

Jelka Đorđević, zastupnica Udruženja “Vešte ruke” kaže da su počeli da rade sa decom pre oko mesec dana.

Za to vreme bavili smo se papirom i izradom predmeta od papira, a do kraja školske godine deca će imati priliku da nauče vez, heklanje, štrikanje, pletenje, sve ono što bi deca trebalo da nauče za život. Planiramo puno toga da radimo, biće prodajnih izložbi u školama, a ovaj bazar smo iskoristili da izložimo radove nastale u prvih mesec dana rada, kaže Jelka Đorđević.

 

deo djaka veste ruke

 

Ovim radionicama obuhvaćena su deca petog i šestog razreda u Pančevu, a u Starčevu se radi sa decom četvrtog razreda u dogovoru sa učiteljicama.

Naša sagovornica kaže da je veoma zadovoljna odzivom dece, jer je u pitanju vanškolska aktivnost.

Uključeno je 90 polaznika u sve tri škole, a među njima su i dečaci. Deca su odlično prihvatila program radionica, kaže Jelka Đorđević.

Udruženje “Vešte ruke” je osnovano maja ove godine s namerom da se domaćinstvo vrati ponovo u nastavu kako bi se na taj način sačuvali i stari zanati od zaborava.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00