petak, 28. oktobar 2016.  23:27h
Pročitano 1094 puta

Uručene nagrade na festivalu "Mala žaoka"

U kačarevačkom Domu omladine večeras je bio upriličen festival Mala Žaoka.

Dečija Žaoka je deo festivala Žaoka koji se ove godine održava po šesti put u Kačarevu a bila je dobra uvertira za nastavak manifestacije u subotu, 29. oktobra Dečija Žaoka je deo festivala Žaoka koji se ove godine održava po šesti put u Kačarevu a bila je dobra uvertira za nastavak manifestacije u subotu, 29. oktobra N.R.

Festival nosi epitet i dečija i kao što mu samo ime kaže posvećen je najmlađima i njihovoj afirmaciji kroz literarne i likovne radove.

Druženje je počelo razgledanjem izložbe radova pristiglih na likovni konkurs. Selektor i glavni i odgovorni za taj segment festivala bio je ilustrator i karikaturista Nikola Dragaš, ali su u centru pažnje ipak bili mališani čiji su radovi izloženi.

Potom je selektor čitavog festivala Zoran T. Popović pozdravio prisutne i izrazio zadovoljstvo zbog odziva i učešća mališana, a samim tim i rasta same manifestacije.

 

MAĐIONIČAR

 

Nakon toga publiku je nasmejao mladi mađioničar iz Pančeva Luka Ivanović, a zatim i aforističari Aleksandar Čotrić i Bojan Ljubenović.

Oko 20 časova sve je bilo spremno za dodelu nagrada i priznanja mališanima čiji su radovi kod žirija izazvali posebnu pažnju.

 

NAGRAĐENI RADOVI

 

Na likovnom konkursu u konkurenciji osnovnih škola najbolji crtež ringišpila uradio je Dolovac Uroš Kuzmanović, dok je u konkurenciji srednjih škola najbolju ilustraciju žurke imala Nikolina Jovanović iz Pančeva, učenica gimnazije „Uroš Predić”.

Specijalne nagrade za likovne radove dobile su učenice srednje tehničke škola „25. maj” Jelena Stojanović i Anabela Tot-Horšanji, dok su kod osnovaca specijalne nagrade u ovoj kategoriji osvojili Kačarevci Katarina Bjelić, Katarina Zlatanović i Stefan Jović iz osnovne škole „Žarko Zrenjanin”, Dejan Jaćimovski i Maja Čajić iz Jabučke osnovne škole „Goce Delčev”, Brestovčani Tamara Đurić i Stefan Jovanovski i Dolovac Marko Kuzmanović.

 

PRVO MESTO U LITERARNOM KONKURSU

 

U literarnoj konkurenciji pobednica je postala Milana Smiljković iz kačarevačke osnovne škole koja je napisala satiričnu priču, dok su specijalne nagrade osvojili mališani iz dolovačke osnovne škole „Aksentije Maksimović” Teodora Radonjin, Milica Trailov, Radovan Ankucić i Dušan Stanojević za aforizme, za koje je nagradu dobio i Đorđević Nikola iz Banatskog Brestovca, dok je njegova drugarica Petra Mrđen iz brestovačke osnovne škole dobila takođe specijalnu nagradu za pesmu.

 

PRVO MESTO U LIKOVNOM KONKURSU.ZA OSNOVNE ŠKOLE

 

Nagrade su bile više nego simbolične, u vidu mobilnih telefona i tableta za pobednike i kompjuterske opreme u vidu tastatura, miševa, selfi štapova za specijalne nagrade, ali i knjiga. Ipak najvrednije je bilo samo druženje mališana kako međusobno tako sa starijim i iskusnijim umetnicima iz branše u kojoj su se na kratko oprobali.

Dečija Žaoka je deo festivala Žaoka koji se ove godine održava po šesti put u Kačarevu a bila je dobra uvertira za nastavak manifestacije u subotu, 29. oktobra, takođe u kačarevačkom Domu omladine od 19 časova.

Svi zainteresovani će moći da uživaju u izložbi karikatura eminentnog beogradskog umetnika Stefana Ševrte kao i gostovanju i aforizmima poznatih aforističara.

 

MALA zAOKA kacarevo

 

Neki od nagrađenih dečijih aforizama:

- Spolja moj život izgleda skockan kao cirkuski šator, a iznutra je cirkus.
- Posle žurke moja kuća liči na cirkus.
Radovan Ankucić, OŠ „A. Maksimović” Dolovo

- Paja Patak je opet došao u moje mesto. Uhvatila sam ga na ringišpilu
- Najsmešnija tačka u cirkusu bila je kada sam sela na zmiju i od nje napravila palačinku.
Teodora Radonjin, OŠ „A. Maksimović” Dolovo

- Kada je na karnevalu princeza skinula masku ispod maske se pojavila veštica
- Danas sam vozila avion, skuter, džip, slona. Baš je dobar ovaj ringišpil.
Milica Trailov, OŠ „A. Maksimović” Dolovo

Autor:  Nikola Radonjin
Ocenite ovaj članak:
(6 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00