sreda, 19. oktobar 2016.  19:33h
Pročitano 2663 puta

Otvorena izložba dečijih radova sa Likovne kolonije Divčibare (FOTO)

U Galeriji savremene umetnosti u Pančevu večeras je svečano otvorena izložba dečijih radova nastalih na 19. Likovnoj koloniji na Divčibarama, u organizaciji Predškolske ustanove “Dečija radost”.

Na Divčibarama je krajem juna održano nekoliko kolonija za predškolce, a rezultati rada izloženi su večeras u Galeriji savremene umetnosti u Pančevu Na Divčibarama je krajem juna održano nekoliko kolonija za predškolce, a rezultati rada izloženi su večeras u Galeriji savremene umetnosti u Pančevu Pančevo.MOJKraj.rs

Na koloniji je učestvovalo 45 predškolaca koji su uživali u čistom vazduhu, učili o prirodi ali i o vidovima umetničkog izražavanja.

Emil Sfera, likovni pedagog Dečje radosti veoma je zadovoljan radovima pančevačke dece i posebno ponosan na činjenicu da je pančevačka Dečja radost i dalje jedinstvena u Srbiji po tome što kao predškolska ustanova već 19 godina svakog leta organizuje likovnu koloniju predškolaca. 

 

IMG 20161019 180851

 

Organizujemo je u saradnji sa likovnim pedagozima iz cele Srbije, vodimo talentovanu decu koja inače rade u likovnoj radionici kod nas. Tradicionalno, poslednje nedelje juna, na Divčibarama se održava likovna kolonija koja svoju završnicu i predstavljanje doživljava u Dečjoj nedelji. U Dečjoj nedelji predstavljamo i ostale naše aktivnosti, kao što je Eko škola koja već 15 godina funkcioniše, kao i sportski, muzički i kamp engleskog jezika. Negujemo talentovanu decu, ona se nekako sama preporučuju unutar predškolske ustanove svojom voljom da se kreativno izražavaju kroz crtanje i slikanje. Svaki od likovnih pedagoga tokom kolonije organizuje svoje radionice gde deca imaju priliku da se susretnu sa posebnim likovnim materijalima i tehnikama i bogate svoje likovno iskustvo. Dečja nedelja je kruna našeg celogodišnjeg rada, kada izaberemo dva najbolja dečja rada i izložimo u galeriji i objavimo u zanimljivom katalogu, ispričao je Sfera.

 

IMG 20161019 175919

 

Jelena Janošević je učenica prvog razreda osnovne škole i krajem juna je bila među decom koja su učestvovala na likovnoj koloniji.

Crtam od likovne kolonije, jer sam svašta tamo naučila. Bilo mi je super, jer smo tamo puno slikali i radili sve što ja volim. Ja sam nacrtala jednu lepu pticu koja je malo čudna. Volela bih i dalje da se bavim slikarstvom jer mi je to omiljena stvar, kaže Jelena.

Mina Mađarević veoma voli da slika, i crtanje je zavolela pre nekoliko godina.

Bila sam na Divčibarama i crtali smo puno. Najviše mi se dopala tehnika penkala Uzme se mastilo za penkala i njime se crta, kaže Mina.

 

IMG 20161019 180613

 

Među izlagačima je i đak prvak Dimitrije Milošević.

Išao sam na likovnu sekciju dok sam išao u vrtić. Letos sam bio na Divčibarama, tamo smo crtali, malo smo spavali i puno se igrali. Nacrtao sam vozić i crkvicu koju sam video tamo, ispričao nam je Dimitrije.

Osim likovnih radova, posetioci izložbe mogli su da pogledaju fotografije i rezultate rada sa 15. Eko škole, 9. Sportskog kampa, 3. Muzičkog kampa i 2. Kampa engleskog jezika, održanih takođe krajem juna na Divčibarama.

Izložba će biti otvorena od 19. do 21. oktobra.

 

IMG 20161019 180416

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00