četvrtak, 6. oktobar 2016.  15:10h
Pročitano 1789 puta

Austrijski ambasador u Pančevu povodom Bijenala

Ambasador Austrije u Beogradu Njegova Ekselencija dr Johannes Eigner (Johan Ajgner) posetio je danas grad Pančevo povodom 17. Bijenala umetnosti, koje je počelo 15. septembra i trajaće do 15. oktobra u našem gradu.

 Ambasador Austrije u Beogradu Njegova Ekselencija dr Johannes Eigner posetio je danas Pančevo povodom 17. Bijenala umetnosti Ambasador Austrije u Beogradu Njegova Ekselencija dr Johannes Eigner posetio je danas Pančevo povodom 17. Bijenala umetnosti Grad Pančevo

Ambasadora je u Gradskoj upravi dočekao član Gradskog veća grada Pančeva zadužen za kulturu i omladinu Nemanja Rotar, kao i Marijana Kolarić, selektorka Bijenala umetnosti i direktor Kulturnog centra Pančevo Nemanja Bogdanov.

 

1 ambasador

 

Na pitanje novinara o nastavku saradnje sa našim gradom i šta očekuje da će videti, kao neko ko je ljubitelj savremene umetnosti ambasador Austrije kaže da je pogledao katalog izložbe i došao je da vidi slike, objekte i čuveno Bijenale.

Mi imamo dugu saradnju sa Pančevom, sa Kulturnim centrom. Austrijski kulturni forum podržava manifestacije i ubeđen sam da ćemo to i nastaviti. Srbija, Beograd i Pančevo imaju vrlo bogat kulturni život, to bi trebalo da bude i neki zaštitni znak i mi želimo da doprinesemo tome, kazao je ambasador.

Ambasador nije prvi put u Pančevu, imao je prilike da bude na otvaranju Muzeja pivarstva, bio je u Narodnom muzeju, a sigurno će, kaže, još češće dolaziti u ovaj lepi grad.

Nakon Gradske uprave, delegacija je obišla sve punktove – gejtove Bijenala umetnosti i centar grada Pančeva.

 

1a ambas izl

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00