ponedeljak, 26. septembar 2016.  15:22h
Pročitano 509 puta

Prvi Festival slovačke pesme u Vojlovici

Povodom vojlovačke slave Kirvaj ove godine je prvi put organizovan Festival slovačke pesme u Vojlovici u subotu, 24. septembra. 

Na Festivalu slovačke pesme u Vojlovici nastupilo je 22 solo pevača svih uzrasta Na Festivalu slovačke pesme u Vojlovici nastupilo je 22 solo pevača svih uzrasta E.S.

Organizator festivala je Slovačko kulturno-prosvetno društvo „Đetvan”.

Vladimir Kolarik, muzički rukovodilac “Đetvana” izjavio je da su spoj slovačke tradicije i muzike tema festivala, a da je cilj bio da se sve to ne zaboravi a da ljudi uživaju u dobroj pesmi.

Na festivalu su učestvovala deca, ali i odrasli. Na sceni smo imali učesnike od četiri do 68 godine. Do sada smo organizovali brojne kulturne programe, predstave ali nikada do sada nismo imali solo pevanje, rekao je Kolarik.

 

0 vojlovica festival 2

 

Ove godine svi učesnici festivala su ujedno i članovi „Đetvana“, društva koje se trudi da svake godine upriliči veselje i slavlje povodom seooske slave Kirvaj.

Mihal Spišjak, predsednik Slovačko kulturno-prosvetnog društva „Đetvan“ se nada da će festival postati tradicionalan i da će prerasti u takmičarsku manifestaciju.

Na festivalu je nastupilo 22 solo pevača.

 

0 festival vojlovica 5

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00