ponedeljak, 19. septembar 2016.  22:18h
Pročitano 1457 puta

Četrnaesti Ethno.com festival u četvrtak i petak

Festival Ethno.com je jedan od retkih koji je preživeo u ovom vremenu kada su se mnogi ugasili i nestali sa muzičke scene. 

Četrnaesti Ethno.com festival u četvrtak i petak Pančevo.MOJKraj.rs

Prvih 10 festivala bilo je namenjeno etno muzici, i to njenom trajanju i opstajanju u današnjem vremenu, a u početku se obraćao pre svega lokalnoj sceni. Posle decenije postojanja, napravljen je programski i organizacioni zakoret ka world music-u. 

Ideja festivala je da nastavimo sve što smo radili i do sada u prethodnih 4 godine. Ostvarili smo još neke saradnje, a to je meni lično jako važno, istakao je Filip Krumes, umetnički direktor festival od 2013. godine. 

Prve festivalske večeri, u četvrtak 22. septembra predstaviće se inkluzivni hor „Zvuci u Jabuci“, sastavljen od korisnika Doma „Srce u Jabuci“ i grupa Vrelo. 

 

IMAG0294

 

Druge večeri festivala, u petak, 23. septembra nastupa Tamburaški orkestar „Neven“, Muzičke škole "Jovan Bandur" Pančevo pod rukovodstvom prof. Mihajla Jovića.

Izuzetno mi je drago da moj orkestar nastupa već tradicionalno na ovom festivalu. U pitanju su deca, učenici muzičke škole, koji su do sada ostvarili zapažene rezultate različitim na takmičenjima. Svake godine se predstavimo i odsviramo nešto novo. Samo onaj ko radi sa orkestrima i decom zna koliko je teško da se već u septembru izvede neki orkestarski program, rekao je prof. Mihajlo Jović, umetnički rukovodilac orkestra.   

Posle tamburaša nastupiće grupa Nit, a nakon njih i Damir Imamović Sevdah Takht. 

Festival je finansijski pomogao Grad Pančevo i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, a zbog čitave koncepcije koju negujemo, nadam se da ćemo se uskoro naći svetskoj mapi world music dešavanja, zaključio  je Boban Tanasijević muzički urednik Kulturnog centra Pančeva.  

Ulaz na prvo veče je slobodan, dok je ulaznica za drugo veče 300 dinara. Zainteresovani mogu rezervisati ulaznice telefonski na bilteranici Kulturnog centra Pančeva. 

 

0 ethno com

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00