četvrtak, 25. avgust 2016.  19:46h
Pročitano 1266 puta

Štrudla u stihu i prozi

Dolovačka deca imala su priliku da danas u svom Domu Kulture na literarnoj radionici još jednom iskažu svoju kreativnost kroz stihove i prozu, a sve to povodom predstojeće manifestacije Štrudlijade.

Na radionici su učestvovala deca školskog uzrasta a motivi za pisanje bili su im pre svega štrudla i sve što je vezano za pravljenje ove poslastice Na radionici su učestvovala deca školskog uzrasta a motivi za pisanje bili su im pre svega štrudla i sve što je vezano za pravljenje ove poslastice N.R.

Poučeni dobrim iskustvom koje su imali na radionici koja je pre mesec dana upriličena povodom manifestacije „U smiraj dana”, kada je nastalo mnogo lepih stihova, proznih i likovnih radova, čelnici dolovačke kulturne ustanove odlučili su da ponove sličnu radionicu.

Na radionici su učestvovala deca školskog uzrasta a motivi za pisanje bili su im pre svega štrudla i sve što je vezano za pravljenje ove poslastice. Tako su se testo, mak, lale, sose, višnje, i razni drugi termini našli kao reči vodilje u delima mališana. 

Radionicu je i ovaj put vodio Nikola Radonjin.

 

LITERARNA RADIONICA ZA ŠTRUDLIJADU.3

 

Udruženje žena „Dolovke” kao organizatorke Štrudlijade obezbedile su po tri nagrade za najbolje mlade pesnike, ali i za one koje su svoje viđenje štrudlijade videli kroz likovne radove nastale na školi karikature koju je krajem maja u Dolovu upriličio karikaturista i illustrator Nikola Dragaš.

Nagrade mladim umetnicima biće dodeljene na sam dan manifestacije u subotu, 3. septembra, kada će najuspešniji pročitati svoje stihove, a likovni radovi će biti sastavni deo izložbe „Dolovki”.

 

LITERARNA RADIONICA ZA ŠTRUDLIJADU.2

Autor:  N.Radonjin
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00