nedelja, 31. jul 2016.  23:53h
Pročitano 1018 puta

Završena letnja škola karikature

Letnja škola karikature Nikole Dragaša završena je u subotu, 30. jula.

Letnja škola karikature Nikole Dragaša završena je u subotu, 30. jula Letnja škola karikature Nikole Dragaša završena je u subotu, 30. jula N.R.

Časovi su se održavali svake subote od 11 do 14 časova u Domu omladine Pančevo.

Polaznici škole su bila deca osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Više od dvadesetak mladih izrazilo je veliko interesovanje i volju za radom. 

Pored dece iz pančevačkih škola bilo je i onih iz naseljenih mesta u kojima je tokom proleća Dragaš imao takođe uspešne radionice. 

Deca su imala prilike da rade portretnu karikaturu, zatim vežbu kreativnog razmišljanja gde su u nekim oblicima trebali da vide neke druge oblike, a radili su i geg karikaturu, za koje postoji mogućnost  budu objavljene u Večernjim novostima u rubrici humor.

 

ŠKOLA KARIKATURE 2

 

Polaznici radionica su radili i karikature na temu „Borci za ljudska prava” i ti radovi će biti izloženi u okviru festivala „Freedom“, u organizaciji Doma omladine, 27. avgusta. Tog dana biće održana i radionica u krugu, u Gradskom parku koju će takođe voditi Nikola Dragaš. 

Škola karikature je na jednom času imala i specijalnog gosta, strip crtača Sašu Arsenića, koji je pokazao deci kako se pravi humorističan strip, i na kraju časa svakom od njih nacrtao njegovu omiljenu životinju.

Izložba radova polaznika Letnje škole karikature odžaće se 9. septembra u holu Doma omladina, kada će deci biti uručene i diplome.

 

ŠKOLA KARIKATURE 3

Autor:  N.Radonjin
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00