sreda, 20. jul 2016.  13:31h
Pročitano 1424 puta

Naša sugrađanka prva dobitnica nove nagrade za dečju književnost

Ovogodišnje veliko umetničko okupljanje, Deveta međunarodna umetnička kolonija u Krčedinu, biće održana od srede, 20. do nedelje, 24. jula, u Domu porodice Jakšić u Krčedinu, ulica Cara Dušana broj 64.

Tradicionalnu koloniju će, u četvrtak  21. jula u 20 sati, u Domu porodice Jakšić u Krčedinu, otvoriti akademik Matija Bećković i slikarka Hanadi Al Darviš, predsednica Departmana za vizuelne umetnosti Ministarstva kulture Katara. Akademiku Matiji Bećkoviću, glumici Biljani Đurović, slikaru Draganu Stojkovu i muzičaru Dragoljubu Đuričiću, biće dodeljene tradicionalne titule „Ja, Krčedinac“. 

Po prvi put ove godine, biće dodeljena i nagrada “Krčedinče”, piscu najbolje dečju knjigu objavljenoj između dve Umetničke kolonije u Krčedinu. Prva laueratkinja je Pančevka Gordana Vlajić, književnica, koja će nagradu dobiti za knjigu “Zaistinska srpska bajka” (IP KLET, Beograd).

 

zaistinska srpska bajka gordana vlajic

 

U programu Kolonije, pored Matije Bećkovića, Biljane Đurović i Dragoljuba Đuričića, učestvovaće i Beti Đorđević, Ivana Jordan, kantautori Stefan Šljukić, Vladimir Pešić i Vojislav Mehandžić, stendaper Goran Petrašin, kao i tamburaški orkestar „Banatski kicoši“ iz Pančeva.

U okviru programa biće izvedene i pozorišne predstave „Seks i selo“ Teatra Levo iz Beograda i dramski prikaz „Mogući intervju sa Kišom“ za koji su scenario i dramaturgiju uradili: Gordana Vlajić, Miodrag Jakšić i Vladimir Blagojević, pisci „Arte“ kuće.

Kolonija se održava pod pokroviteljstvom Opštine Inđija, a u organizaciji udruženja „Moj Srem“ iz Krčedina i Umetničke grupe „Arte“ iz Beograda.

Autor:  G.V.
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00