sreda, 29. jun 2016.  14:12h
Pročitano 2488 puta

Počinje “Pančevačko kulturno leto”

Program Pančevačkog kulturnog leta koji će biti organizovan tokom jula i avgusta predstavljen je danas na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.

Program Pančevačkog kulturnog leta koji će biti organizovan tokom jula i avgusta predstavljen je danas na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi Program Pančevačkog kulturnog leta koji će biti organizovan tokom jula i avgusta predstavljen je danas na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi Pančevo.MOJKraj.rs

Letnji program organizuje Grad Pančevo u saradnji sa Kulturnim centrom Pančeva, Domom omladine Pančevo, Gradskom bibliotekom Pančevo i Narodnim muzejom Pančevo.

Na konferenciji su se obratili član Gradskog veća zadužen za kulturu i omladinu Nemanja Rotar, urednik muzičkog programa Kulturnog centra Slobodan Tanasijević, urednik muzičkog programa Doma omladine Slobodan Dodić, PR Narodnog muzeja Vanja Radenković i direktor Gradske biblioteke Dejan Bosnić.

Član Gradskog veća Nemanja Rotar rekao je da je Pančevačko kulturno leto tradicija u našem gradu, zbog čega je nakon stupanja na funkciju većnika od postojećeg dela budžeta Grada za 2016. godinu namenjenog za kulturu izvršio preraspodelu postojećih sredstava kako bi se i ove godine održao letnji kulturni program, istakavši da su njegovi dalji planovi mnogo ambiciozniji, i kada je reč o programu i o budžetu za oblast kulture.

 

0 kzn rotar

 

Ove godine izdvojeno je milion i po dinara za letnji program. On je bogat i raznovrsan, a moja ideja je da sledeće godine udvostručimo ovaj budžet i da još spektakularnije izvođače dovedemo u naš grad, dakle da Grad dovodi najbolje i najpoznatije grupe, a ne da moramo da čekamo da to urade neke privatne inicijative, već da Grad u tome prednjači. Osnovna namera Grada bila je da građani Pančeva imaju i imaće šta da proprate tokom jula i avgusta i sledeće godine imaćemo mnogo raznovrsniju ponudu na mnogo više lokacija, rekao je Rotar.

Prema rečima Nemanje Rotara, ideja je da Pančevci imaju priliku da u svom gradu slušaju dobru muziku, posete neku izložbu, odu na književno veče ili pogledaju dobar film.

Svedoci smo da u gradu Pančevu sve institucije kulture zajednički deluju, da postoji to prožimanje i umrežavanje koje kod nas odavno funkcioniše, tako da i kod realizacije programa postoji neprestana saradnja na više planova, od tehničkih detalja pa do osmišljavanja zajedničkih programa, poručio je gradski većnik.

Letnji program Kulturnog centra Pančevo biće fokusiran na avgust, ali će dva značajna koncerta biti organizovana i u julu. Slobodan Tanasijević je najavio već za 3. jul koncert Ibrice Jusića na platou Kulturnog centra od 21 sat, a na istom mestu 30. jula od 20 časova koncert će održati Evropski omladinski tamburaški orkestar.

 

0 bosnic

 

Ulaz na većinu programa tokom leta biće besplatan.

 

Kulturno leto 2016 program

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00