utorak, 31. maj 2016.  09:52h
Pročitano 2120 puta

Kreativnost dece Dolova

Dolovačka radionica karikature koju je vodio Nikola Dragaš, karikaturista iz Pančeva, završena je u nedelju, 29. maja, a time i ciklus radionica po naseljenim mestima.

Druženje uz crtanje u Dolovu je prošlo više od dvadeset mališana Druženje uz crtanje u Dolovu je prošlo više od dvadeset mališana N.R.

Druženje uz crtanje u Dolovu je prošlo više od dvadeset mališana. Radionice su nastavljene u subotu, 28. maja kada su mališani crtali poznate karakteristične ličnosti poput Mister Bina, Merlin Monro, Čarli Čaplina, Nikole Tesle i druge. 

 

KARIKATURA.5

 

Sutradan, u nedelju, 29. maja, klinci su na papir preneli karakteristične motive vodećih dolovačkih manifestacije štrudlijade i vinarijade, u svom viđenju. 

 

KARIKATURA.10

 

Tako su nastala dela u kojima mišićave sose prave štrudlu ili brkatog lale koji vozi parni valjak koji razvija testo, dok drugi lala baca mak iza a sve to u štrudlu uvija još jedna sosa. 

Obuka mališana po naseljenim mestima za kreativno crtanje nastaviće se u septembru pripremom za „Malu žaoku”. 

 

KARIKATURA.4

 

Do tada tokom leta, od 25. juna do 30. jula, svake subote od 11 do 14 časova u prostorijama Doma omladine u Pančevu Dragaš će voditi letnju školu karikature sa zainteresovanim mališanima. 

Autor:  Nikola Radonjin
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00