petak, 14. jun 2024.  20:03h
Pročitano 224 puta

Promocija romana „Lašva bluz“ 17. juna u Francuskoj 7 u Beogradu

BEOGRAD - Promocija romana „Lašva bluz“ koji potpisuje Radmila Vojinović biće održana u ponedeljak, 17. juna, sa početkom od 19 sati, na poznatoj adresi, Francuska 7 u Beogradu, u prostorijama Udruženja književnika Srbije.

Promocija romana „Lašva bluz“ koji potpisuje Radmila Vojinović biće održana u ponedeljak, 17. juna, sa početkom od 19 sati, na poznatoj adresi, Francuska 7 u Beogradu, u prostorijam Udruženja književnika Srbije Promocija romana „Lašva bluz“ koji potpisuje Radmila Vojinović biće održana u ponedeljak, 17. juna, sa početkom od 19 sati, na poznatoj adresi, Francuska 7 u Beogradu, u prostorijam Udruženja književnika Srbije R. Vojinović privatna arhiva

 

 

Ova je književnica pažnju čitalačke publike uveliko osvojila istančanom i kvalitetnom naracijom sa svojih prethodnih pet zbirki kratkih priča „Slatko od dunja“, „Ispod dva neba“, „Priče od čudesnih reči“, „Kapija na Bulbulderu“ i „Povratna karta“. 

„Lašva bluz“ je njen prvi roman koji će svojom radnjom, građom, leksikom i bogatstvom emotivnih slojeva sigurno pozicionirati Vojinovićku među lidere i kada je reč o  pisanju dužih proznih formi.

„U svetu knjiga koračam lako i sigurno, knjiga me uvek uteši i čuva. Evo me sada, kako kao članica UKS-a spremam promociju. Dok prilazim kapiji tog hrama lepe reči, književnosti, kulture i umetnosti osećam kako me obuzima osećanje uzvišenosti i sreće. Kakvi su samo ljudi prošli kroz tu kapiju. Ako me neko pita jesu li mi se snovi ostvarili reći ću - nisu! O ovome nisam ni sanjala“, kaže Radmila Vojinović.

Radmila Vojinović (1953), inače, živi i stvara u Beogradu i zastupljena je u većini aktuelnih književnih časopisa. Takođe, osvojila je više nagrada i priznanja na konkursima regiona.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 116.70 117.41 USD 107.19 107.83 CHF 120.49 121.21 SEK 10.09 10.15