ponedeljak, 10. jun 2024.  20:31h
Pročitano 94 puta

Nagrade za Pančevačko srpsko crkveno pevačko društvo u Bugarskoj

Pančevačko srpsko crkveno pevačko društvo nastupilo je na velikom XX Međunarodnom festivalu pravoslavne horske muzike "Borogorodica-Dostojno jest" u Pomorju, u Bugarskoj, od 5. do 9. juna.

Nagrade za Pančevačko srpsko crkveno pevačko društvo u Bugarskoj PSCPD

 

Podmladak društva kao i veliki hor, predstavili su se raznovrsnim duhovnim programom i dobili brojna priznanja.

Veliki hor društva je odlikovan diplomom za visoko horsko majstorstvo, izvođenje programa sa izuzetnim razumevanjem, za popularizaciju napeva srpskih autora i za premijerno izvođenje napeva "Pomiluj nas, Gospode", protojereja stavrofora Kirila Popova.

 

pscpd bugarska

 

Vera Carina, dirigent velikog hora dobila je diplomu za negovanje pravoslavne duhovne muzike, vešto vođenje hora i dostojan nastup na festivalu.

Podmladak društva je takođe postigao veliki uspeh i imao lepo iskustvo na festivalu. Odlikovani su diplomom za visoko horsko umeće, za emotivno izvođenje i za popularizaciju dela srpskih autora.

Borjana Stražmešterov, dirigent dečjeg hora i podmladka društva, takođe je dobila diplomu za negovanje duhovne pravoslavne muzike, vešto vođenje hora i dostojan nastup na festivalu.

Festival je trajao od 5. do 9. juna. Drugog dana festivala, Podmladak društva, predstavio se duhovnim programom nakon kojeg su dobili potvrdu za svoj rad i divno pevanje, višeminutnim aplauzom i oduševljenjem publike. 

Četvrtog dana festivala predstavio se Veliki hor društva i potvrdio svoju trajnost i kvalitet raznovrsnim duhovnim programom.

Takođe, te večeri, Pančevačko društvo je bilo deo koncerta u kome su se svi horovi festivala spojili i otpevali nekoliko zajedničkih numera i time zaokružili dan muzikom.

 

podmladak pscpd hor u bugarskoj

 

Na festivalu su nastupili horovi iz Moldavije, Bugarske, Austrije i Srbije.

Poslednjeg dana festivala, nedelja, održana je Sveta liturgija kao i završni koncert na kome su svi horovi, ponovo, jednom numerom, prikazali svoje umeće.

PSCPD sada očekuju "Dani prota Vase" u Pančevu, od 12. do 16. juna, uz bogat i raznovrstan program. 

 

program dani prota vase

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00