četvrtak, 6. jun 2024.  22:37h
Pročitano 82 puta

Treće međunarodno baletsko takmičenje u Kulturnom centru Pančevo

Treće međunarodno baletsko takmičenje “Kostadinka Dina Nikolić”, koje organizuje Baletska škola “Dimitrije Parlić” iz Pančeva, svečano je otvoreno u Dvorani Kulturnog centra Pančevo. Na ovom dvodnevnom takmičenju predstaviće se blizu 100 igrača iz zemlje i inostranstva koji će imati priliku da predstave svoje talente pančevačkoj publici.

Ovogodišnje takmičenje je otvorila članica gradskog veća zadužena za obrazovanje Tatjana Božić koja je tom prilikom istakla posvećenost grada obezbeđivanju najboljih uslova za obrazovanje i rad dece Ovogodišnje takmičenje je otvorila članica gradskog veća zadužena za obrazovanje Tatjana Božić koja je tom prilikom istakla posvećenost grada obezbeđivanju najboljih uslova za obrazovanje i rad dece RTV Pančevo / print screen

 

 

Ovo prestižno takmičenje trajaće dva dana i okupiti mlade baletske nade iz zemlje i inostranstva. Cilj manifestacije je da mladim igračima pruži priliku za međusobnu saradnju, razmenu iskustava i razvoj karijere, te im omogući šire mogućnosti za pronalaženje svog mesta u svetu igre.

Ovogodišnje takmičenje je otvorila članica gradskog veća zadužena za obrazovanje Tatjana Božić koja je tom prilikom istakla posvećenost grada obezbeđivanju najboljih uslova za obrazovanje i rad dece.

Treće Međunarodno bijenalno takmičenje organizuje Baletska škola “Dimitrije Parlić” iz Pančeva. Na ovogodišnjem takmičenju učestvuje 91 takmičar, a propozicije su proširene u odnosu na prethodna dva takmičenja uvođenjem dodatnih pretkategorija i novih igara.

Pokrovitelj Trećeg međunarodnog baletskog takmičenja je Grad Pančevo, a najboljim igračima će, pored diploma i medalja, biti dodeljene i novčane nagrade.

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00