petak, 9. februar 2024.  14:29h
Pročitano 209 puta

Dragani Mladenović iz Pančeva uručena nagrada "Dušan Radović"

Nagrada za književnost za decu i mlade "Dušan Radović" za 2023. godinu uručena je juče Dragani Mladenović iz Pančeva za zbirku pesama "Kad stvari poljude", na svečanosti u Biblioteci grada Beograda.

Dragani Mladenović iz Pančeva uručena nagrada "Dušan Radović" Biblioteka grada Beograda

 

 

Predsednik žirija Miloš Radović je nagradu uručio autorki koja je istakla da je "velika čast dobiti nagradu koja nosi ime našeg najznačajnijeg pesnika za decu" i dodala da je bio toliko inovativan i duhovit da se cela ovdašnja dečja književnost može podeliti na onu pre i posle Radovića.

Nama koji pišemo za decu ostali su njegovi putokazi, ali i lestvica podignuta veoma visoko. Uspeo je da na pravi način da komunicira sa decom, roditeljima i književnom javnošču. To je neverovatno težak zadatak, rekla je Dragana Mladenović.

Žiri u kome su bili Radović, Zorica Hadžić i Zorana Opačić jednoglasno je doneo odluku da nagrada pripadne knjizi "Kad stvari poljude", u izdanju Kreativnog centra, sa ilustracijama Nevene Silaški. U odluci žirija, koju je pročitao Radović, ističe se da je Mladenović "duhovita i lucidna pesnikinja", čiji je stih "jednostavan, često minimalistički, a uvek zabavan".

Autor:  Pančevo MOJKraj
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00